Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η συγκλονιστική διαφορά στη ζωή ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα μέσα από 14 φωτογραφίεςΗ συγκλονιστική διαφορά στη ζωή ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα μέσα από 14 φωτογραφίες
HuffPost Greece  |  Suzy Strutner
    Πέρσι ο επιχειρηματίας Jacob Laukaitis επισκέφτηκε τη Β. Κορέα, σε ένα αυστηρό τουρ 7 ημερών. Φέτος, ταξίδεψε στη Ν. Κορέα προκειμένου να συγκρίνει τη ζωή στις δύο χώρες.
    Αυτό που ανακάλυψε ήταν μία ακραία και πραγματική εικόνα του τρόπου που τα δύο έθνη αντιμετωπίζουν την καθημερινή ζωή με τόσο διαφορετικό τρόπο. Το περιληπτικό βίντεο του Laukaiti από τα δύο ταξίδια, δείχνει ανθρώπους να παίζουν, να κάνουν πεζοπορία, να γελάνε και να κάνουν πικ νικ στη Νότια Κορέα, ενώ ταυτόχρονα δείχνει υλικό από συγχρονισμένες παρελάσεις και άδειους δρόμους στη Β. Κορέα.
    Η αντίθεση ήταν σαν μία γροθιά στο στομάχι
    «Γιατί όλη η δύναμη της Βόρειας Κορέας να είναι συγκεντρωμένη στα χέρια ενός ανθρώπου... ενώ στη Νότια, ο κόσμος έχει τη δύναμη να εκλέγει τους αρχηγούς της;», αναρωτιέται στο βίντεο. «Γιατί στους ανθρώπους στη Βόρεια δεν επιτρέπεται να έχουν ελεύθερα σχέσεις και να μοιράζονται τις σκέψεις τους με έμενα, ενώ οι άνθρωποι στη Νότια μπορούν αν κάνουν ό,τι θέλουν; Βλέποντας αυτές τις διαφορές από πρώτο χέρι, ράγισε η καρδιά μου.»
    Φυσικά, αυτές οι εικόνες είναι από την οπτική ενός μόνο επισκέπτη, αλλά συνολικά αντικατοπτρίζουν ένα αληθινό και ευρύ χάσμα ανάμεσα στις δύο Κορέες, αναφέρει η Jennifer Jung-Kim, μία Ιστορικός από την Κορέα που διδάσκει στο UCLA.
    «[Κάποια από τα ζευγάρια] μπορεί να έχουν επιλεγεί επίτηδες για να δείξουν την έντονη αντίθεση με τη Νότια Κορέα. Αλλά ναι, συνολικά, οι δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετικές σήμερα, και η καθημερινή ζωή στη Β. Κορέα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη στη Ν. Κορέα.», συμπλήρωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου