Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

4 ταβερνάκια και εστιατόρια που ξεχωρίσαμε στα Χανιά -Η κρητική κουζίνα στα καλύτερά της



4 ταβερνάκια και εστιατόρια που ξεχωρίσαμε στα Χανιά -Η κρητική κουζίνα στα καλύτερά της
    Αν έχεις ταξιδέψει έστω και μια φορά στα Χανιά, τότε καταλαβαίνεις ότι δικαίως αυτή η πόλη έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο ρομαντικούς και συνάμα γοητευτικούς προορισμούς.
    Με το που πατήσεις το πόδι σου, χάνεσαι στα στενά της σοκάκια, τις όμορφες εκκλησιές, τις γειτονιές με τα αρχοντόσπιτα με τις εντυπωσιακές αυλές που είναι γεμάτες χρωματιστά λουλούδια.
    Ομως πέρα από τις ειδυλλιακές εικόνες, τις υπέροχες χρυσές αμμουδιές, τα πεντακάθαρα νερά και τους πολύ φιλόξενους και χαμογελαστούς κατοίκους, τα Χανιά προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη την ευκαιρία να διευρύνει τους γευστικούς ορίζοντές του, απολαμβάνοντας την παραδοσιακή κρητική κουζίνα μέσα από γαστρονομικές προτάσεις που σερβίρονται σε περιποιημένα εστιατόρια και γραφικές ταβέρνες που συμπληρώνουν το σκηνικό.
    Εμείς δοκιμάσαμε και προτείνουμε τα αγαπημένα μας στέκια!
«Θρούμπι Στη...Λαδόκολλα»
    Κάνοντας τις διακοπές σου στα Χανιά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις από το στενάκι της Χατζημιχάλη Νταλιάνη, μια από τις πιο αγαπημένες και πολυσύχναστες πιάτσες τους. Εκεί θα συναντήσεις το «Θρούμπι στη Λαδόκολλα», ένα από τα πιο προσεγμένα μεζεδοπωλεία της πόλης. Τα εύσημα ανήκουν στους δύο δημιουργούς του, Χάρη Μουντάκη (σεφ με εμπειρία σε γνωστές κουζίνες στα Χανιά και στην Αθήνα που μετρά πάνω από 10 χρόνια) και Αγγελο Μικελάτο, οι οποίοι το 2011 αποφάσισαν να ενώσουν τη φαντασία τους, το μεράκι τους και την αγάπη τους στη δημιουργική κουζίνα, με μοναδικό στόχο το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα που βασίζεται στις άριστες πρώτες ύλες. Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, εξαιρετικά έπιπλα και λειτουργικά αντικείμενα που κάθε άλλο παρά ταβέρνα θυμίζουν. Στο «Θρούμπι Στη...Λαδόκολλα» αξίζει να δοκιμάσεις νοστιμότατες σαλάτες και ορεκτικά, αληθινές τηγανητές πατάτες, φρέσκα κρέατα, Κρητικές νοστιμιές και απίθανο επιδόρπιο. Σοφή επιλογή για μπατζετάκια, μπιφτεκάκια, ψητό κοτόπουλο όλα σερβιρισμένα στη λαδόκολλα. Χύμα ή μη κρασί πολύ καλής ποιότητας, φιλικότατο προσωπικό, αληθινά χαμόγελα!
«Θρούμπι Στη...Λαδόκολλα»Χατζημιχάλη Νταλιάνη, ΧανιάΤηλέφωνο Επικοινωνίας: 2821 028175
Εστιατόριο - ταβέρνα «ΜΙΧΑΛΗΣ»
    Βρίσκεται στο λιμάνι των Χανίων, το οποίο για την ιστορία, κατασκευάστηκε το 1320-1356 από τους Ενετούς και τότε εξυπηρετούσε το εμπόριο και τον έλεγχο της θάλασσας από την πειρατεία. Το Εστιατόριο - ταβέρνα «ΜΙΧΑΛΗΣ» φιλοξενείται σε ένα από τα κτίρια του λιμανιού. Κτίστηκε το 1890-1895 την περίοδο της τουρκοκρατίας και θεμελιώθηκε στη βάση του ενετικού τείχους, το οποίο διακρίνεται ακόμα αν κοιτάξει κανείς πάνω ακριβώς από αυτό. Μέχρι το 1970 ο χώρος λειτουργούσε σαν βαρελοποιείο και από το 2004 λειτουργεί σαν μια οικογενειακή επιχείρηση, με ένα άκρως ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, ιδανικό για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις μεγάλη ποικιλία από γευστικά πιάτα και να τα συνοδεύσεις εξαιρετικά τοπικά κρασιά. Tip: Καλύτερη ίσως ώρα είναι αυτή του ηλιοβασιλέματος, καθώς μαβιά και πορτοκαλί χρώματα δεσπόζουν στο τοπίο του υπέροχου παλιού ενετικού λιμανιού!
Εστιατορίο - ταβέρνα «ΜΙΧΑΛΗΣ»Σούρμελη 54-56, ΧανιάΤηλέφωνο Επικοινωνίας: 2821 058330
 «Semiramis»
    Μια αυλή γεμάτη χρώμα για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και με τη συνοδεία τσικουδιάς. Η ταβέρνα «Semiramis» βρίσκεται στα στενάκια της παλιάς πόλης, κάπου στο λαβύρινθο του μύθου και του χρόνου, κάπου εκεί που η μαγεία σμίγει με την παράδοση και η γεύση συναντά τη φαντασία. Ολα τα πιάτα φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη και φυσικά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών.
«Semiramis»Σκουφών 8, Παλιά Πόλη, ΧανιάΤηλέφωνο Επικοινωνίας: 28210 98650
 «Αρισμαρί από την κρητική γη»
    Σίγουρα θα αναρωτηθείς τι μπορεί να σημαίνει το όνομα του και πώς αυτό συνδέεται με την κρητική γη. «Αρισμαρί» λοιπόν ή αλλιώς το αρωματικό φυτό δενδρολίβανο που ευδοκιμεί στον τόπο αυτό και αρωματίζει κάποιες από τις παραδοσιακές συνταγές. Το εστιατόριο βρίσκεται στο παλιό λιμάνι των Χανίων , στο ισόγειο του μοναδικού βενετσιάνικου αρχοντικού στην πρόσοψη του λιμανιού (κτισμένο στο τέλος του 15ου αιώνα) που διατηρείται αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου συνδυάζοντας την παλαιά με την σύγχρονη αισθητική και λειτουργικότητα. Στο «Αρισμαρί από την κρητική γη» μπορείς να απολαύσεις το «πάντρεμα» από την παραδοσιακή με την δημιουργική κουζίνα και να ανακαλύψεις αρώματα και γεύσεις που έχουν ξεχαστεί.
«Αρισμαρί από την κρητική γη»Ακτή Κουντουρίωτη 55-56, ΧανιάΤηλέφωνο Επικοινωνίας: 2821 074419

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου