Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Γάλλοι και Γερμανοί δεν βλέπουν αλλαγή στην πορεία προς Brexit



Γάλλοι και Γερμανοί δεν βλέπουν αλλαγή στην πορεία προς Brexit
    Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, αποτελεί «ένα είδος έκπληξης», όμως δεν «θέτει υπό αμφισβήτηση» τη θέση των Βρετανών αναφορικά με το Brexit.
    «Οι Βρετανοί εκφράστηκαν, ψήφισαν, έδωσαν πλειοψηφία στο Συντηρητικό Κόμμα, όμως αυτή η πλειοψηφία είναι σχετική, γεγονός που αποτελεί ένα είδος έκπληξης» δήλωσε ο Φιλίπ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
    «Δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να θεωρήσουμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θέτει υπό αμφισβήτηση την κυρίαρχη άποψη που εξέφρασαν οι Βρετανοί για το Brexit», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
    Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ.
    «Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό γιατί ο χρόνος περνάει» είπε στο ZDF.
    Στις Βρυξέλλες είναι ακόμα νωρίς για αντιδράσεις, καθώς αναμένουν την τοποθέτηση της Μέι.
    Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο είναι πολύ νωρίς να εικάσει κάποιος πώς θα αντιδράσει η Ένωση σε μια αλλαγή στα αιτήματα της Βρετανίας για την αποχώρησή της το 2019 ή εάν θα καθυστερήσει η σχεδιαζόμενη για τις 19 Ιουνίου έναρξη των διαπραγματεύσεων.
    «Ας δούμε εάν η επόμενη κυβέρνηση θα αλλάξει τη θέση της για το Brexit» δήλωσε ο αξιωματούχος.
    Ο τέως Φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ ήταν ένας από τους λίγους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που έκανε κάποιο δημόσιο σχόλιο. «Φαίνεται ότι ίσως χρειαστούμε ένα τάιμ-άουτ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Χρόνο για την ανασυγκρότηση όλων» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.
    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει να σκέφτονται την πιθανότητα η Βρετανία να αλλάξει ενδεχομένως γνώμη και ζητήσει να παραμείνει εντός της ΕΕ.
    Οι περισσότεροι φαίνονται τώρα να προτιμούν η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ να αποχωρήσει ομαλά και γρήγορα. Για να διακοπεί η διαπραγμάτευση του Brexit θα χρειαστεί η συναίνεση των άλλων κρατών-μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου