Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Το plan B της κυβέρνησης για τα σκουπίδια: Παρέμβαση εισαγγελέα και αποκομιδή από τον στρατό.



Το plan B της κυβέρνησης για τα σκουπίδια: Παρέμβαση εισαγγελέα και αποκομιδή από τον στρατό.
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!
( Εκτός και εάν είναι «κόκκινος» και προσδοκεί ανταμοιβή «εν ευθέτω χρόνω» με κάποια θέση υπουργού….. ή έστω βολευτού…)
    Σε ασφυκτικό κλοιό καύσωνα και σκουπιδιών βρίσκεται η χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα ύψη και τα σκουπίδια να σχηματίζουν «βουνά» στους δρόμους της Αθήνας.
    Ετσι στην κυβέρνηση μπορεί να μην εξετάζουν το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, αφού δεν έχει νόημα καθώς οι κινητοποιήσεις γίνονται από συμβασιούχους, ωστόσο κυβερνητικό στέλεχος άφησε να εννοηθεί ότι αν δεν βρεθεί λύση τότε τα ενδεχόμενα είναι δύο. Είτε να ακολουθήσει παρέμβαση του εισαγγελέα για να αρθεί ο αποκλεισμός σε χωματερές και αμαξοστάσια, είτε να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων ο στρατός.
    Πάντως κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους και χαρακτηρίζουν «καθοριστική» τη σημερινή ημέρα, από τη στιγμή που τα πάντα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της συνεδρίασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ.  
    Ενώ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι «η απεργία θα λήξει». Αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, υπήρχαν περισσότερο... λόγοι γοήτρου για τους συνδικαλιστές οι οποίοι και τους έκαναν να θέλουν να τραβήξουν την απεργία μέχρι και σήμερα.
Μαξίμου: «Δεν θα μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους»
    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν αποφασίσει πάντως ότι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.
     Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε χθες αν εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσει τη λύση ακόμα και ο στρατός - για να μαζέψει τα σκουπίδια- σε περίπτωση που δεν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, δεν το διέψευσε.
    Παρά τόνισε ότι η Πολιτεία θα σταθμίσει την κατάσταση και «αναλόγως με τις εξελίξεις θα σταθμίσει και θα χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους κρατικούς μηχανισμούς». (Parole, parole, parole…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου