Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Λιποθύμησε ο φύλακάς τους και οι κρατούμενοι τον έσωσαν, αντί να το σκάσουν



Λιποθύμησε ο φύλακάς τους και οι κρατούμενοι τον έσωσαν, αντί να το σκάσουν
    Μία ηρωική και ασυνήθιστη πράξη έκαναν έξι κρατούμενοι στο Πολκ Κάντρι της Φλόριντας, καθώς αντί να αποδράσουν όταν ο φύλακάς τους έχασε τις αισθήσεις του, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον σώσουν.
    Συγκεκριμένα, οι έξι άνδρες βρίσκονταν στο νεκροταφείο της περιοχής κάνοντας κοινωφελή εργασία, όταν ο φύλακας που τους επέβλεπε λιποθύμησε από τον αφόρητο καύσωνα.
    Τότε, οι φυλακισμένοι, αντί να πάρουν το βαν και να το σκάσουν, μιας και δεν υπήρχε κανείς άλλος στην περιοχή, προτίμησαν να μείνουν να τον βοηθήσουν και να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες.
    Ο φύλακας είχε χάσει τις αισθήσεις του και δεν ανέπνεε για περίπου ένα λεπτό, γι' αυτό οι κρατούμενοι προσπάθησαν αμέσως να τον συνεφέρουν ανοίγοντάς του το πουκάμισο και το αλεξίσφαιρο γιλέκο και κάνοντάς του αέρα.
    Εκτός αυτού, οι έξι άνδρες έκαναν και μαλάξεις στον φύλακα, κρατώντας τον έτσι στη ζωή.
«Θα μπορούσαν να έχουν κλέψει το όπλο. Να πάρουν το βαν και να φύγουν. Αντιθέτως, έμειναν εκεί και έσωσαν τον φρουρό τους», ανέφερε ο τοπικός σερίφης, Τζόνι Μόατς.
    Από την άλλη, ένας από τους κρατούμενους δήλωσε: «
Όταν έγινε αυτό, δεν είχε σημασία ποιος ήταν ο φυλακισμένος και ποιος όχι. Ήταν μονάχα ένας άνδρας λιπόθυμος κι εμείς έπρεπε να τον βοηθήσουμε. Τόσο απλά».
    Η οικογένεια του φύλακα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί από τα media, προσέφερε ένα γεύμα στους έξι ανθρώπους που έσωσαν τη ζωή του, ενώ το τοπικό αστυνομικό τμήμα που τους επιτηρεί ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες τους ευχαριστώντας τους για την προσφορά και την αυταπάρνησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου