Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ετοιμοθάνατος έφυγε από νοσοκομείο για να καπνίσει το τελευταίο τσιγάρο μαριχουάνας



Ετοιμοθάνατος έφυγε από νοσοκομείο για να καπνίσει το τελευταίο τσιγάρο μαριχουάνας
    Ενας άνδρας με διαγνωσμένο καρκίνο, στον οποίο απομένουν ελάχιστες ημέρες ζωής είχε μια τελευταία επιθυμία: Να καπνίσει μαριχουάνα.
    Το πρόβλημα είναι ότι νοσηλεύονταν σε οίκο ευγηρίας και επειδή του το απαγόρευσαν αποφάσισε να πάρει εξιτήριο για να κάνει τα... γούστα του στο σπίτι.
    Ο 70χρονος Πάτρικ Φόρντ διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου τον περασμένο Δεκέμβριο και οι γιατροί προέβλεψαν ότι του απομένει ελάχιστη ζωή ακόμη.
    Προκειμένου να έχει την φροντίδα που χρειάζεται, του τελευταίους μήνες βρισκόταν στον νοσηλευτικό οίκο, «Drumconner Nursing Home» του Μπόρνμουθ της Βρετανίας όπου κρυφά κάπνιζε τσιγάρα κάνναβης, τα οποία εκτός από τους ψυχαγωγικούς λόγους, πλέον τον βοηθούσαν να αντέχει τους πόνους.
    Ο κολλητός του, ο 56χρονος Ντέιβιντ Γουάρνοκ θέλησε να του κάνει ευτυχισμένες τις τελευταίες του στιγμές. Ετσι πήγε στον οίκο ευγηρίας, κάθισε δίπλα στον ετοιμοθάνατο φίλο του και κάπνισαν μαζί έναν... μπάφο.
    Οι δύο φίλοι είχαν μάλιστα τοποθετήσει και έναν ανεμιστήρα προκειμένου να βγάζει τον καπνό έξω από το παράθυρο. Ωστόσο οι νοσηλεύτριες τους έκαναν τσακωτούς και τους εξήγησαν ότι απαγορεύεται.
    Θέλαμε πώς και πώς να καπνίσουμε <χόρτο>. Είναι η επιθυμία ενός ανθρώπου που πεθαίνει. Έχει το δικαίωμα ως άνθρωπος να κάνει ότι θέλει στις τελευταίες μέρες της ζωής του», επιχειρηματολόγησε ο φίλος του Φορντ, αλλά εις μάτην.
    Ετσι, για να μπορέσει να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα, ο κ. Φορντ αποφάσισε να εγκαταλείψει τον οίκο νοσηλείας και να μεταφερθεί σπίτι του, όπου θα μπορεί να ακούει την αγαπημένη του μουσική από τα '60s και να καπνίζει μαριχουάνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου