Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Βρέθηκε εξωγήινη μούμια με τρία δάκτυλα στο Περού



Βρέθηκε εξωγήινη μούμια με τρία δάκτυλα στο Περού
    Ένα σπάνιο εύρημα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην έρημο του Παράκας, στο Περού.
    Ένα μουμιοποιημένο σώμα, κουλουριασμένο, με μακρόστενο κρανίο και τρία δάχτυλα μακριά στο κάθε χέρι και πόδι πυροδότησε νέες φήμες -
μέχρι και θεωρίες συνωμοσίας περί... εξωγήινων- και έγινε αφορμή για πιο ενδελεχή έρευνα για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.
    Το σώμα έχει ύψος
1.68 και είναι πολύ κοντά στις ανθρώπινες αναλογίες. Αυτό, ωστόσο, που διαφοροποιεί την κατάσταση είναι τα τρία μακριά δάχτυλα, το επιμηκυμένο κρανίο και η έλλειψη μύτης και αυτιών.
    Επίσης, το σώμα καλύπτεται από μια λευκή στρώση σκόνης που χρησιμοποιείται για να στεγνώσει το δέρμα και να διατηρήσει τα υπολείμματα, ενώ τα εσωτερικά όργανα είναι πιθανότατα άθικτα!
    Η ομάδα με επικεφαλής τον Κονσταντίν Κορότκοφ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, τον Χοσέ ντε Χεσούς Μπενίτες, ιατροδικαστή της Εθνικής Ιατρικής Σχολής του Μεξικού και την καθηγήτρια Νατάλια Ζαλόζναγια, διευθύντρια του  Ιατρικού Ινστιτούτου MIBS, εξέτασε πρώτη το σώμα και έδωσε τα πρώτα έγκυρα δεδομένα.
    Η χρονολόγηση της μούμιας υπολογίζεται μεταξύ
245 – 410 μ.Χ. Στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σπάνια μούμια, βρέθηκαν πετρογλυφικά που απεικονίζουν ανθρωποειδή με τρία δάχτυλα και μακρόστενο κρανίο.
    Οι επιστήμονες δεν έχουν δώσει ακόμα επίσημες απαντήσεις, ωστόσο δεν αφήνει περιθώριο για... θεωρίες συνωμοσίας περι εξωγήινων -παρά το απόκοσμο της εμφάνισης της μούμιας που μοιάζει με... το παιδί που θα έκαναν το Alien και ο E.T.
Γιατί τα κρανία απέκτησαν αυτό το μακρόστενο σχήμα
    Η λεπτομέρεια του κρανίου εξηγείται επιστημονικά, αλλά και ιστορικά μέσα από παλαιότερα ευρήματα γνωστά ως «κρανία Παράκας», τα οποία βρέθηκαν σε ένα νεκροταφείο του Παράκας, ηλικίας άνω των 3 χιλιάδων ετών.
    Οι επιστήμονες εξηγούν ότι κάποιες φυλές της νότιας Αμερικής συνήθιζαν να δένουν τα κεφάλια τους από βρεφική ηλικία μόνο και μόνο για να πάρουν αυτό το μακρόστενο σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου