Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Οι ΗΠΑ καλούν ενισχύσεις για τον Τρίτο Παγκόσμιο: Επαναφέρουν άρον άρον σε υπηρεσία τις φρεγάτες Oliver Hazard Perry, καταδρομικά Ticonderoga



Οι ΗΠΑ καλούν ενισχύσεις για τον Τρίτο Παγκόσμιο: Επαναφέρουν άρον άρον σε υπηρεσία τις φρεγάτες Oliver Hazard Perry, καταδρομικά Ticonderoga
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Το ΝΑΤΟ περικυκλώνει την Ρωσία με στρατιωτικό δίκτυο!
    Το ΝΑΤΟ  αναπτύσσει συνεχώς στρατεύματα για να περικυκλώσει  τα σύνορα της Ρωσίας σε μια επιθετική σειρά κινήσεων τις οποίες οι αμυντικοί εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι μπορεί να προκαλέσουν τον τρίτο  παγκόσμιο πόλεμο. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω καθώς έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό Ναυτικό επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία μονάδες που έχουν αποσυρθεί όπως φρεγάτες  κλάσης Oliver Hazard Perry, καταδρομικά κλάσης Ticonderoga.
    Πρόκειται για εξέλιξη που δείχνει τι έρχεται με τις 3 Υπερδυνάμεις Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ να έχουν επιδοθεί σε ένα σπριντ επανεξοπλισμού,
    Για παράδειγμα οι νατοϊκές ασκήσεις με την επωνυμία «Saber Strike-2017» έφεραν την μεταστάθμευση  αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών  με πυρηνικά όπως τα B-52, B1 και B-2 στην «αυλή» της Ρωσίας.
    Αυτά αναπτύχθηκαν παράλληλα με τα βρετανικά αεροσκάφη για να περιβάλλουν την δυτική πλευρά της Ρωσίας και να αντιμετωπίσουν άμεσα τον στόλο της Βαλτικής του Πούτιν.
    Μιλώντας σε βρετανική εφημερίδα  αντιπτέραρχος  Richard Clark, διοικητής αερομεταφορών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Αμερική θέλησε να δείξει ότι είναι «έτοιμη  να αποτρέψει τις συγκρούσεις».
    Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία έστειλε στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη με πυρηνικά όπλα  Tu-160 Blackjack ( το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο) μέσω της Βαλτικής Θάλασσας κοντά στις αμερικανικές ακτές .
    Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης σε «απευθείας μετάδοση», ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε , προκαλώντας έκπληξη ότι αρκετά πυρηνοκίνητα υποβρύχια των ΗΠΑ βρίσκονται στα νορβηγικά φιόρδ .
     «Δεν αισθάνομαι σαν να μην υπάρχουν, αλλά οι ειδικοί γνωρίζουν ότι, ας πούμε, ότι τα πυρηνικά υποβρύχια των ΗΠΑ κάνουν το καθήκον τους σε κάποια διένεξη , ( Ρωσίας  και ΗΠΑ), τότε ο χρόνος πτήσης των αμερικανικών πυραύλων από την Νορβηγία προς την Μόσχα θα  είναι μόλις 15 λεπτά. . Και πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει, για να δούμε τι θα κάνουμε  εκεί», δήλωσε ο ίδιος.
    Σήμερα η Νορβηγία προσελκύει την προσοχή της Ρωσίας  όχι μόνο λόγω της ανάπτυξης πυρηνοκίνητων υποβρυχίων  των ΗΠΑ, αλλά και λόγω  της αυξημένης δραστηριότητα τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
    Μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό Σώμα των Πεζοναυτών στην Νορβηγία θα  διπλασιάσει  ή ακόμη   τριπλασιάσει  τα αποθέματα  στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών που είναι  αποθηκευμένα στη Νορβηγία, για την περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία.
    Από την εποχή  ακόμη της διάρκειας του Ψυχρού Πολέμου, οι Αμερικανοί πεζοναύτες είχαν στην διάθεση τους έξι μεγάλες σπηλιές στα βουνά στην περιοχή Τρόντχαϊμ.
    Τρεις προορίζονταν για την αποθήκευση του στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ οι άλλες τρεις για πυρομαχικά. Οι Αμερικανοί  επίσης ελέγχουν και δύο αεροδρόμια στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
    Η αμερικανική τεχνολογία δεν είναι  σε αδράνεια στις αποθήκες, αλλά εμφανίζεται και στη συνέχεια χρησιμοποιείται  ενεργά  κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ή κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.
    Επίσης η  επίδειξη δύναμης από τα αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα έχει σκοπό  να αποτρέψει τη Ρωσία από πιθανή επίθεση στις χώρες της Βαλτικής προκαλώντας ρήγμα στην δυτική συμμαχία.
    Σχολιάζοντας την πρόσφατη παρατήρηση του Αναπληρωτή Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για το Ρωσικό Ανθρωπιστικό Κέντρο στη Σερβία και το πιθανό ειδικό καθεστώς του προσωπικού της, ο Σέρβος βουλευτής, Μιλόβαν Ντρεκούν , δήλωσε στον Σπούτνικ για τον πραγματικό λόγο πίσω από αυτό το αίτημα.
     «Οι Αμερικανοί θέλουν στην Σερβία  σταθεροποίηση με αμερικάνικο στυλ», τόνισε ο ίδιος.
    Στις 14 Ιουνίου, ο Αναπληρωτής Βοηθός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, Hoyt Brian Yee, εξέφρασε την ανησυχία του για το κέντρο  καταστροφών Ρωσίας-Σερβίας στο Νις, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο, ενώ απευθύνονταν  στην Υποεπιτροπή για την Ευρώπη σε σχέση με την συνεργασίας για την Ασφάλεια ενώπιο της Επιτροπής Γερουσίας των ΗΠΑ για τις Εξωτερικές Σχέσεις.
    Ο Yee είπε  ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για το κέντρο του Νις «όχι τόσο για αυτό που είναι τώρα, αλλά για το τι θα μπορούσε να γίνει εάν λάβει αυτό που ζητά η Ρωσία από τη Σερβία και το οποίο είναι ένα είδος ειδικού καθεστώτος, προστατευόμενης διπλωματικής ιδιότητας ή ασυλίας».
    Τόνισε επίσης την ανάγκη η Σερβία να ασκήσει  τον πλήρη έλεγχο της επικράτειάς της.
     «Εάν η [Σερβία] επιτρέψει στη Ρωσία να δημιουργήσει ένα ειδικό κέντρο  κατασκοπείας ή άλλων ύποπτων   δραστηριοτήτων , θα χάσει τον έλεγχο σε ένα μέρος της επικράτειάς της», προειδοποίησε ο Yee.
     «Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Σερβία, Κάλελ Σκοτ, μοιράζεται επίσης αυτή την «ανησυχία» για μια πιθανή μετάλλαξη του κέντρου φυσικών καταστροφών σε κέντρου κατασκοπίας , παρόλο που δεν υπάρχει αυτή η προοπτική», δήλωσε στο  Σπούτνικ ο Μίλοβαν Νρέκουν.
     «Ήμουν σε αυτό το κέντρο και εντυπωσιάστηκα πολύ με τον τρόπο λειτουργίας του και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί. Οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν καλύτερα  κατασκόπους σε άλλα μέρη, για παράδειγμα, στις δυτικές εταιρείες που λειτουργούν στην πόλη του Νις . Εκεί  υπάρχουν πράκτορες της CIA που εργάζονται σε ορισμένες εταιρείες κάτω από την μάσκα απλών υπαλλήλων.  Είναι κατανοητό ότι κάθε υπερδύναμη έχει τους δικούς της κατασκόπους, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ισχυρισμοί αποσκοπούν στην πλήρη εξάλειψη της παρουσίας της Ρωσίας στη Σερβία », εξήγησε ο Σέρβος βουλευτής.
    Ο Σέρβος πολιτικός δήλωσε ότι πρέπει να ρωτηθεί η Sonja Biserko, ιδρυτής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Σερβία, και η Διευθύντρια του Κέντρου Ευρωατλαντικών Μελετών της Σερβίας (CEAS) Ζέλενα Μίλιτς, γνωστές για την ρωσοφοβική τους   στάση , αν έχουν ιδέα πόσες εκατοντάδες ζωές σώθηκαν από τους εργαζόμενους αυτού του  ανθρωπιστικού  κέντρου και πόσες φορές ανταποκρίθηκε το κέντρο στα αιτήματα της σλοβενικής κυβέρνησης.
     «Χρειαζόμαστε μια σειρά από τέτοια κέντρα στην περιοχή μας, όχι μόνο ένα, αλλά μόνο κάποιοι και όχι οι  πολίτες προτιμούν να κερδοσκοπούν και να κρύβουν τα γεγονότα επειδή είναι πιο επωφελή.    Στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, οι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι είναι «εισβολείς», και  παρεμβαίνουν στις εσωτερικές τους υποθέσεις και στις δημοκρατικές διεργασίες τους … Αλλά αν  ηρεμήσουν και θεωρήσουν  φυσιολογικό όταν το ίδιο ακριβώς πράγμα γίνεται από τις δυτικές χώρες, τότε δεν υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο.  Η αρχή αυτή επιβλήθηκε από τη Δύση και όποιος προσπαθεί να την πολεμήσει , θα υποτιμηθεί και θα συκοφαντεί», δήλωσε ο Μίλοβαν Νρέκουν .
    Πρόσθεσε επίσης ότι θεωρεί όλες τις εξελίξεις γύρω από το σερβικό-ρωσικό κέντρο ως πολιτική πίεση μέσα στο γεωπολιτικό πόλεμο  μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.
    Ο « παγκόσμιος πόλεμος» έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία , από την Αρκτική μέχρι την Μέση Ανατολή και την Αφρική».
    Ωστόσο, η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε σχέδια να εισβάλει στη Βαλτική και λέει ότι το ΝΑΤΟ απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Ευρώπη με την οικοδόμηση της στρατιωτικής παρουσίας της εκεί και την διοργάνωση τέτοιων πολεμικών ασκήσεων .
    Ο Αμερικανός αντιστράτηγος  Steven Venter δήλωσε για το ίδιο θέμα: «Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε και να υπερασπιστούμε τη συμμαχία από την επιθετικότητα της Ρωσίας από το να είναι οξεία και θανατηφόρα. Ο Θεός το απαγορεύει  αυτό και  θα πρέπει να το υπερασπιστούμε δημιουργώντας αποτρεπτικό αποτέλεσμα επειδή είμαστε αξιόπιστοι ».
    Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι η Μόσχα θα υλοποιήσει την δική της άσκηση στη Ρωσία και τη Λευκορωσία σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα τον Σεπτέμβριο, ενδεχομένως με τη συμμετοχή 100.000 στρατευμάτων, με την κωδική ονομασία «Zapad».
    Πρόκειται για μία σύγκρουση μεταξύ δύο διαφορετικών ιδεών από δύο διαφορετικούς κόσμους . Από την μία πλευρά η Ρωσία αντιπροσωπεύει την ορθοδοξία τα χρηστά ήθη , την οικογένεια και την έννοια του κράτους, και από την άλλη η ΕΕ και οι ΗΠΑ,  με τα gay pride, την προώθηση των «διαφορετικών  οικογενειών» , τα χωρίς σύνορα υπερκράτη, την υπερφορολόγηση, και την νέα τάξη πραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου