Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Εκκλησιασμός στον Ι.Ν Ιωακείμ & Άννης στις ΘΕΡΜΕΣ (Λουτρά )



Εκκλησιασμός στον Ι.Ν Ιωακείμ & Άννης στις ΘΕΡΜΕΣ (Λουτρά )
ΕΑΑΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Αργύριος Ανδριώτης Ταξίαρχος ε.α.
    Ο Ιερός Ναός των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, περιποιημένος και καλλωπισμένος, με την πρόσφατη δενδροφύτευση στον περίβολο του και με την καινούρια καλαίσθητη περιμετρική περίφραξη, υποδέχτηκε τους πιστούς για άλλη μια φορά, που τέλεσαν Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2017».
     Στην θεία λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Σπάρταλη Γεώργιο και  δύο διακόνους. Ο εκκλησιασμός και η αρτοκλασία τελέστηκαν με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε προς το εκκλησίασμα τις σοφές παραινέσεις του.
    Ο εκκλησιασμός διοργανώθηκε με μέριμνα του «αναδόχου», Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, που εξασφάλισε δύο (2) λεωφορεία, για τη δωρεάν μεταφορά των μελών του, όπως και άλλων από το Νομό Ξάνθης.
    Το εκκλησίασμα ήταν συνολικά πλέον των 200 ατόμων, τα οποία προσήλθαν με δύο (2) λεωφορεία και μερικά ΙΧ από την Ξάνθη, ενώ από τις άλλες περιοχές ένα (1) λεωφορείο από Αλεξανδρούπολη με μέλη του εκεί Παραρτήματος της ΕΑΑΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο Αντιστράτηγο ε.α. Στεφανίδη Παύλο και ένα (1) λεωφορείο από Έδεσσα με μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων με επικεφαλής τον πρόεδρο τους κ. Καρακελίδη Κων/νο, όπως και άλλοι που βρέθηκαν στο χωριό, λόγω των ιαματικών λουτρών. Συμμετείχαν επίσης και εκκλησιάστηκαν μαζί μας Στρατιωτικό προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής και Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
    Την λειτουργία, παρακολούθησαν από τους αναδόχους η πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Άννα Μπαλτζοπούλου με μέλη του Δ.Σ. που φιλοξενούσαν και συνόδευαν το αντίστοιχο Σύλλογο Έδεσσας, ο πρόεδρος κ. Ρωμανίδης Θεόδωρος και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης κ. Βλαχοπούλου Γόνη, ο πρόεδρος κ. Χατζηγεωργίου Δημήτριος και μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης, η Αντιπρόεδρος κ Σ. Τσακαλάκη και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης κ. Σπυριδόπουλος Ιωάννης.
    Το σημαντικότερο όμως είναι ότι άρχισε να δίνει καρπούς η προσπάθεια του να πεισθούν και άλλοι εκτός Ξάνθης, να προσέρχονται και να εκκλησιάζονται στους Ιερούς Ναούς που βρίσκονται στα Πομακοχώρια.  Έτσι σήμερα εκτός από τους πολλούς κατοίκους της Ξάνθης, προσήλθαν και εκκλησιάστηκαν από άλλες πόλεις της Ελλάδος, στο ναό που υπάρχει σ’ ένα Πομακοχώρι, ανταποκρινόμενοι με θέρμη και κατάνυξη στο Θρησκευτικό τους συναίσθημα και το Εθνικό τους φρόνημα. Αυτό μας τονώνει την πίστη και το ηθικό και μας δίνει θέληση και κουράγιο για να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια για την ενίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων .
    Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν  τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια  της Ορθοδοξίας στο χωριό Θέρμες Ξάνθης σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, που σε συνδυασμό με το φυσικό καταπράσινο και επιβλητικό περιβάλλον, τους ήχους της φύσης και τα κελαϊδίσματα των πουλιών, αγαλλίασαν τις ψυχές μας και ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκομένους. 
    Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν καφές και κεράσματα, στα καταστήματα του χωριού για όλο το εκκλησίασμα από τον «ανάδοχο». Στον καφέ μας έκανε την ιδιαίτερη τιμή να παραστεί ο Σεβασμιώτατος, οποίος περιήλθε όλα τα καταστήματα και χαιρέτισε εγκάρδια τους καταστηματάρχες και όλους τους παρευρισκομένους  κατοίκους του χωριού, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της χώρας, αλλά τουναντίον τους ενώνουν. Οι περισσότεροι από τους παρευρισκομένους παρέμειναν και γευμάτισαν στις τοπικές ταβέρνες, συμβάλλοντας έτσι και στην μικροοικονομία του χωριού.
    Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους και όσες προσήλθαν και επιπλέον τα άτομα που συνέβαλαν, στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Ξάνθης, που διέθεσε δωρεάν 2 λεωφορεία.
    O επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, είναι στις 25 Ιουν (ΚΥΡΙΑΚΗ) στον Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού (στο χωριό ΩΡΑΙΟ), που θα τελεστεί με φροντίδα του «αναδόχου» (Σύλλογος ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ). Χρονικές και άλλες λεπτομέρειες, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα :www.eaasxanthis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου