Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Η Ρωσία καταγγέλλει επικίνδυνο ελιγμό αμερικανικού κατασκοπευτικούΗ Ρωσία καταγγέλλει επικίνδυνο ελιγμό αμερικανικού κατασκοπευτικού
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135 έκανε επικίνδυνο ελιγμό πολύ κοντά σε ένα ρωσικό καταδιωκτικό Σουχόι Su-27 πάνω από τη Βαλτική, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
    Κατά την ίδια πηγή, το Σουχόι αναχαίτισε άλλο ένα RC-135 που πετούσε στην περιοχή. 
    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήρωμα του αμερικανικού έκανε με προκλητικό τρόπο τον ελιγμό αυτό, ενώ σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα αμερικανικά κατασκοπευτικά έχουν κάνει πολλές πτήσεις στην περιοχή.
    Αντιθέτως, από την πλευρά του το αμερικανικό Πεντάγωνο διαβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος δεν «έκανε τίποτα» για να προκαλέσει τον χειριστή του Σουχόι, το πιλοτάρισμα του οποίου χαρακτήρισε «μη ασφαλές».   Επέμεινε ότι ήταν «κακός» ο χειρισμός του καταδιωκτικού από τον ρώσο πιλότο. 
    Ανέφερε ότι το RC-135 πετούσε «στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική» όταν το πλήρωμά του του αντιλήφθηκε το Su-27 Flanker και λόγω της υψηλής ταχύτητάς του και του «κακού» χειρισμού του αποφάσισε να ελιχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου