Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Άφαντα τα απορριμματοφόρα και η... κυβέρνηση



ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Άφαντα τα απορριμματοφόρα και η... κυβέρνηση
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Αντιμέτωποι με τα σκουπίδια και τον επερχόμενο καύσωνα είναι πλέον οι πολίτες. Η ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους αποφάσισε να κρατήσει τα απορριμματοφόρα μακριά από τους δρόμους, μέχρι να δοθεί οριστική λύση για τους συμβασιούχους. 
    Ανάμεσα στις δράσεις που αποφάσισε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους περιλαμβάνονται η συνέχιση του αποκλεισμού όλων των αμαξοστασίων των Δήμων της χώρας, ο αποκλεισμός των Χ.Υ.Τ.Α., η αποχή από κάθε είδους υπερωριακή απασχόληση κ.ο.κ
Το ημερολόγιο των κινητοποιήσεων...
    Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας. Η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24). Θα ακολουθήσει Πορεία Διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
    Την Τρίτη και Τετάρτη 27 και 28 Ιουνίου παραμένουν σε αποκλεισμό όλα τα αμαξοστάσια των Δήμων, ενώ τα Σωματεία μπορούν να διευρύνουν, με αποφάσεις τους, τους χώρους που θα είναι αποκλεισμένοι, ανάλογα με τις ιδιομορφίες σε κάθε Δήμο.
    Την Πέμπτη 29 Ιουνίου προκηρύσσεται νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα με πανελλαδική συμμετοχή, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) και πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφάσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ ελήφθησαν ομόφωνα. 
Οι Δήμοι απειλούν να «κατεβάσουν ρολά»
    Με το ερώτημα να κλείσουν οι Δήμοι αν η κυβέρνηση δεν δώσει οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων, θα συνεδριάσει εκ νέου, εκτάκτως, την ερχόμενη Τετάρτη, 28 του μηνός, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
    Αυτό αποφάσισε, στη συνεδριασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ, μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για το θέμα αυτό, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του, χθες το μεσημέρι.
    Σε ανακοίνωσή της για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη σχετικά με τη συνάντηση, η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει, ότι η αντιπροσωπεία της «
ξεκαθάρισε πως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους, αλλά και για τη λύση που πρέπει να δοθεί, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών».
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «
ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που δημιούργησε, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, προσδοκίες για τη μονιμοποίησή τους». Επίσης, «για τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. υπουργός διακοπή της εργασιακής τους σχέσης, υπεύθυνοι είναι όσοι παρέτειναν τις συμβάσεις των εργαζομένων αυτών με αντισυνταγματική, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, νομοθετική ρύθμιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου