Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Κολομβιανοί οι δράστες που «ξάφριζαν» τα ιατρικά μηχανήματα από τα νοσοκομείαΚολομβιανοί οι δράστες που «ξάφριζαν» τα ιατρικά μηχανήματα από τα νοσοκομεία
    Τρεις Κολομβιανοί είναι οι δράστες της κλοπής των ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Λάρισας, Λαμίας.
    Οι δράστες βρίσκονται ήδη σε χώρα της Λατινικής Αμερικής ενώ η αστυνομία εντόπισε μέρος των μηχανημάτων που θα επιστραφούν στα νοσοκομεία από όπου εκλάπησαν.
    Οι επιτήδειοι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις είναι ηλικίας 20, 37 και 50 ετών ενώ σε χώρα της Λατινικής Αμερικής κατασχέθηκαν τέσσερα ιατρικά μηχανήματα, που προέρχονται από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
    Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Μπογκοτά, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα από τα πακέτα που είχαν αποσταλεί και το οποίο περιείχε δύο από τα ενδοσκόπια και ένα συνδετικό καλώδιο που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο από τα ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο της Λάρισας.
    Οι αρχές τα εντόπισαν μέσω του σειριακού αριθμού.
    Η ελληνική αστυνομία έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση που δρούσε διεθνώς καθώς τα μέλη της έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες υποθέσεις κλοπών ιατρικών μηχανημάτων τη τελευταία τετραετία, από Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία και Γερμανία.
    Οι Κολομβιανοί χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα των πορτογαλικών αρχών είχαν μάλιστα ενοικιάσει διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας για να παρακολουθούν τα νοσοκομεία.
    Επίσης ταξίδεψαν με νοικιασμένο όχημα σε Λαμία και Λάρισα, όπου διέπραξαν τις δύο κλοπές.
    Και οι τρεις αναχώρησαν από την χώρα μας την 25-05-2017 αεροπορικώς με την χρήση πλαστών εγγράφων, μέσω Ισπανίας για χώρα της Λατινικής Αμερικής.
    Οι έρευνες των ελληνικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση επιπλέον δραστών και για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ιατρικών μηχανημάτων που έχουν κλαπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου