Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Νέα "ρουκέτα" Ζάεφ: Η συγκυβέρνηση της Ελλάδας έχει αναγνωρίσει τη "μακεδονική γλώσσα"


Νέα "ρουκέτα" Ζάεφ: Η συγκυβέρνηση της Ελλάδας έχει αναγνωρίσει τη "μακεδονική γλώσσα"
    Νέες "ρουκέτες" εξαπολύει ο Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας, ως μέλος της οικογένειας των νοτιο-σλαβικών γλωσσών κι ότι αυτό αναφέρεται ρητά και στην Συμφωνία των Πρεσπών.
    Μετά τους ελιγμούς των προηγούμενων ημερών, μετά τις δηλώσεις του για διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα και παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων «ξαναχτυπά», κάνοντας νουθεσίες και προς την ελληνική πλευρά, σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.
    Όπως μεταδίδουν τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Ζάεφ τονίζει στις αναφορές του, ενόψει και της ψηφοφορίας στην σκοπιανή Βουλή των συνταγματικών αλλαγών που προϋποθέτει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την FYROM, ότι «
αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση και ότι αναγνωρίζεται και από την Ελλάδα το δικαίωμα μας να χρησιμοποιούμε την μακεδονική γλώσσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου