Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη στον “ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ» στα Τρίκαλα ( 8/12/2018)


Επίσκεψη στον “ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ» στα Τρίκαλα ( 8/12/2018)
Ανδρέας Μελεζιάδης
    Αν και μόλις πριν από ένα μήνα περίπου, με τους συμμαθητές μου ( ΤΑΞΗ ΣΣΕ 1973 ) πήγαμε διήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα – Μετέωρα, το Σάββατο που μας πέρασε, πήγα και στην ημερήσια εκδρομή από Θεσσαλονίκη στα Τρίκαλα, με σχεδόν αποκλειστικό σκοπό την επίσκεψη του «ΜΥΛΟΥ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ», εκδρομή που διοργάνωσε ο «Σύνδεσμος εα Αξιωματικών ΣΣΕ, Τάξεως 1971».
    Στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς, θεωρώντας την συγκεκριμένη εκδρομή κουραστική, όμως όταν είδα τον ενθουσιασμό της εγγονής μου κυρίως, αλλά και του εγγονού μου, και με την προτροπή της γυναίκας και της κόρης μου, αποφάσισα να τους πάρω όλους μαζί και να πάμε και εμείς.
    Τα περι Τρικάλων, για το πόσο θαυμάσια πόλη είναι, τα έγραψα στο αφιέρωμα της δικής μας εκδρομής, οπότε ασχολούμαι μόνο με τον Αντικειμενικό Σκοπό, δηλαδή τον «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ».
    Στα όρια της πόλεως, υπήρχε παλιά ένας μύλος, ο γνωστός Μύλος του Ματσόπουλου, που τώρα λειτουργεί σαν ΄πολιτιστικό κέντρο και θεματικό πάρκο. Εκεί λοιπόν, από το 2011, διοργανώνεται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών, από την 30η Νοεμβρίου μέχρι την 6η Ιανουαρίου θεματική εκδήλωση για τις γιορτές, με τίτλο «Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ» απο τον τόσο δραστήριο Δήμο Τρικκαίων, σε όλη την έκταση των εγκαταστάσεων του παλιού μύλου, αλλά και στους γύρω ελεύθερους χώρους.
    Είχα ακούσει πως «Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ  ΞΩΤΙΚΩΝ» στα Τρίκαλα, έίναι το καλύτερο θεματικό δρώμενο στην Ελλάδα, που αφορά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ευκαιρία λοιπόν, να το διαπιστώσω με τα μάτια μου!
    Θα ήθελα να σας περιγράψω το θέαμα, αλλά… άλλο το να σας τα λέω, και άλλο να τα βλέπετε με τα μάτια σας. Για αυτό, θα περιοριστώ στις φωτογραφίες, αφού, ως γνωστόν μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις!
    Θαυμάσιο για τους μεγάλους, αλλά για τα παιδιά… ήταν το «κάτι άλλο»! Το διασκέδασαν με την ψυχή τους!
    Αναπόφευκτα, κάνω σύγκριση με τις διάφορες ανάλογες εκδηλώσεις που γίνονται στη ΔΕΘ τώρα τις γιορτές, Μου δίνουν την εντύπωση της προχειρότητας και της «αρπαχτής». Στα Τρίκαλα, δεν συμβαίνει αυτό.   Οι άνθρωποι, ξέρουν τη δουλειά τους και προφανώς, αγαπάνε αυτό που κάνουν!
    Ο καιρός δεν ήταν άσχημος, αλλά…. χειμώνας, ρε παιδιά… Έκανε το κρύο του, και μάλιστα όσο περνούσε η ώρα, γινόταν δριμύτερο…. Έτσι, αναγκαστικά γιατί δεν είχαμε άλλη ώρα παραμονής αφού  έπρεπε να γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη ( ταξίδι 4 ωρών), κατά τις 7 το απόγευμα φύγαμε, την ώρα που έφταναν χορευτικά συγκροτήματα με τοπικές στολές, από…. την Καβάλα!
    Σαν επίλογο, μπορώ να σας παροτρύνω να επισκεφτείτε το «ΜΥΛΟ ΤΩΝ  ΞΩΤΙΚΩΝ» των Τρικάλων, ιδιαίτερα εάν έχετε μαζί σας παιδιά. Και εσείς, αλλά κυρίως, και εκείνα, θα περάσουν υπέροχα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου