Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Με e-pass κλείνει η είσοδος Ι.Χ. στους πεζόδρομους της Θεσσαλονίκης - Τη νύχτα η τροφοδοσία της αγοράς



Με e-pass κλείνει η είσοδος Ι.Χ. στους πεζόδρομους της Θεσσαλονίκης - Τη νύχτα η τροφοδοσία της αγοράς
http://m.seleo.gr/ 
    Στα πρότυπα του e-pass, που ισχύει στους σταθμούς διοδίων, θα λειτουργεί το καινούργιο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης το οποίο σχεδιάζει να εγκαταστήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε κομβικούς πεζόδρομους της πόλης, με σκοπό να τους θωρακίσει απέναντι σε ασυνείδητους οδηγούς που συστηματικά τους παραβιάζουν.
    Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά η εγκατάσταση και η λειτουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος για τον έλεγχο των πεζοδρόμων είναι μόνον μία από τις δράσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω δωρεάς από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 688.098 ευρώ.
    Όπως επισήμανε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Μπελιμπασάκης, η λειτουργία του καινούργιου συστήματος θα είναι απλή. “
Από το δήμο Θεσσαλονίκης θα διατεθούν ηλεκτρονικές κάρτες στην αστυνομία, στο ΕΚΑΒ και στην πυροσβεστική, ενώ με ανάλογες κάρτες θα εφοδιαστούν τα απορριμματοφόρα και οχήματα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Η κάρτα αυτή, όπως ακριβώς ισχύει και στο e-pass των διοδίων, θα αναγνωρίζει το όχημα που έχει άδεια εισόδου στον πεζόδρομο. Τα εμπόδια θα βυθίζονται αυτόματα και θα σηκώνονται μετά την είσοδο του οχήματος”, εξήγησε ο κ. Μπελιμπασάκης.
Κλείνει η πρόσβαση στην παραλία
Με την εγκατάσταση και λειτουργία του καινούργιου συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης των πεζόδρομων της πόλης θα αποκλειστεί η πρόσβαση των οχημάτων στην αναπλασμένη νέα παραλία. Και αυτό γιατί ηλεκτρονικά πασσαλάκια πρόκειται να τοποθετηθούν τόσο στη ζώνη των ιστιοπλοϊκών ομίλων και δίπλα από την πλατεία Λευκού Πύργου όσο και στα δύο στενά εκατέρωθεν του ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλάς”, μέσω των οποίων ασυνείδητοι οδηγοί βρίσκουν την ευκαιρία να τρυπώσουν στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας.
    Σύμφωνα με το σχεδιασμό των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης ηλεκτρονικά πασσαλάκια θα εγκατασταθούν επίσης στον άξονα της Αριστοτέλους και στην αγορά Βλάλη, στα Λαδάδικα, στην Άθωνος, στην Ικτίνου και στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
Νύχτα θα γίνεται η τροφοδοσία της αγοράς
    Στα μέσα Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου ωραρίου φορτοεκφορτώσεων που έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς πλέον ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει στα χέρια του όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις τόσο από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.
    Το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων φέρνει τα πάνω κάτω στην τροφοδοσία της αγοράς, η οποία πλέον θα γίνεται κατά τις βραδινές ώρες, με σκοπό να μην προκαλούνται πρόσθετα προβλήματα στο ήδη επιβαρημένο κέντρο της πόλης από την κυκλοφορία φορτηγών κατά τη διάρκεια της ημέρας -
ακόμη και σε ώρες αιχμής- όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
    Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι από τα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των επαγγελματιών και των απλών πολιτών, ώστε από τα μέσα Σεπτεμβρίου το καινούργιο ωράριο φορτοεκφορτώσεων να τεθεί σε εφαρμογή. Το στοίχημα θα είναι μεγάλο για το δήμο Θεσσαλονίκης και τη δημοτική αστυνομία, που παράλληλα με την τήρηση του νέου ωραρίου φορτοεκφορτώσεων πρέπει να εποπτεύει και τη λειτουργία του καινούργιου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο θα ξεκινήσει πιλοτικά να εφαρμόζεται από την περιοχή της Άνω Πόλης.
Το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης διαμορφώνεται ως εξής:
Λίγους ενδιαφέρει, για αυτό και παραλείπεται. Όποιος ενδιαφέρεται, το βρίσκει.
Τι θα ισχύσει για τους πεζόδρομους
Λίγους ενδιαφέρει, για αυτό και παραλείπεται. Όποιος ενδιαφέρεται, το βρίσκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου