Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Το Στε παγώνει την εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ



Το Στε παγώνει την εκκαθάριση στον ΟΑΣΘ
    Σε νέο "φιάσκο” για την κυβέρνηση μετατρέπεται η διαδικασία εκκαθάρισης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με τη διαδικασία να ματαιώνεται με σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr.
    Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ είχαν υποβάλει αίτημα προσωρινής διαταγής για τη διακοπή της διαδικασίας εκκαθάρισης του οργανισμού, όπως και για τηn ακύρωση της τοποθέτησης νέου διοικητικού συμβουλίου, με επικεφαλής τον Στέλιο Παππά, στην εταιρεία.
    Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής ως προς την τοποθέτηση του νέου διοικητικού συμβουλίου.
    Ωστόσο, έκανε δεκτό το αίτημα ως προς το σκέλος της αναστολής της διαδικασίας εκκαθάρισης, όπως ορίζει το άρθρο 25 του σχετικού νόμου για τη διαδικασία και το τίμημα της εξαγοράς.
    Το εν λόγω άρθρο σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι "κατά την πρώτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αναθέτει με διεθνή διαγωνισμό σε ελεγκτική εταιρεία την αποτίμηση της αξίας της επιχείρησης και τη διενέργεια των πράξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 27. Στην αξία δεν περιλαμβάνεται αυτή που οφείλεται στο μονοπωλιακό χαρακτήρα της επιχείρησης ούτε η αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου