Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Καφές και βουτιά κοντά στην Θεσσαλονίκη.



Καφές και βουτιά κοντά στην Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς, πιο κοντινά δεν έχει!
Υπολογίστε βενζίνη (πήγαινε – έλα από 70 μέχρι 150 χλμ), διόδια ( όπου έχει), καφές ( 4-5 ευρω) και χρόνο ( συνολικά από 3 – 5 ώρες, περιλαμβανόμενης 1-1,5 ώρας στη θάλασσα). Να τα λέμε όλα !
    Από την Επανωμή μέχρι τις πρώτες ακτές της Χαλκιδικής ή τα πιερικά παράλια του Θερμαϊκού,  ιδού μερικές από τις καλύτερες επιλογές για καφέ και βουτιές κοντά στην Θεσσαλονίκη.
    Μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, στην Περαία ή την Επανομή, δύο ανάσες, στις πιο κοντινές ακτές της Χαλκιδικής ή της Πιερίας, τα πιο κεφάτα beach bar μας υποδέχονται από το πρωί για καφεδάκια και βουτιές και υπόσχονται να δροσίσουν το καλοκαίρι μας στη βόρεια Ελλάδα.

Mamabloom, Περαία
Κουντουριώτου 119, Νέοι Επιβάτες, τηλ: 2392 022003
    Ξεκινάμε από τις πιο κοντινές στην πόλη ακτές, αυτές της Περαίας, που μπορεί να στερούνται τα εντυπωσιακά νερά της Χαλκιδικής, αλλά έχουν αποκτήσει και πάλι αρκετή από τη ζωντάνια του παρελθόντος. Στο mamabloom, με τις άνετες πολυθρόνες και τις ξαπλώστρες στην αμμουδιά, απολαμβάνουμε καφεδάκι και αργότερα μπύρες, burgers και κοκτέιλ από το ανανεωμένο μενού, ενώ βουτάμε στα σχετικά ρηχά και ασφαλή νερά.

Carousel, Ποταμός
Παραλία Ποταμού Επανωμής, τηλ: 6974104235
    Εξαιρετικά άνετες ξαπλώστρες, αφράτη αμμουδιά και μία από τις ωραιότερες παραλίες στα πέριξ της Θεσσαλονίκης συναντάμε στον Ποταμό της Επανωμής. Εδώ οι μουσικές ξεκινούν με chillout επιλογές και αργότερα η ένταση ανεβαίνει με mainstream ξένες και ελληνικές επιτυχίες. Στον χώρο του μπαρ δοκιμάζουμε εκτός από καφέδες, σνακ και ολόδροσες φρουτοσαλάτες. Στην αμμουδιά βρίσκουμε ξεχωριστό χώρο για ρακέτες και beach volley.

Sahara Resort, Νέα Ηράκλεια
Παραλία Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, τηλ: 2399 062502
    Τα καλά της Χαλκιδικής αρχίζουν… προτού καν πατήσετε στο πρώτο πόδι. Στην αμμουδερή ακτή της Νέας Ηράκλειας, το Sahara απλώνει μαξιλάρες, ξαπλώστρες και άνετα τραπεζάκια στην τεράστια… έρημό του.  Σερβίρει καφεδάκια ή άλλα δροσιστικά ροφήματα, σνακ και φρουτοσαλάτες από τις 9 το πρωί. Υπάρχουν επίσης μικρές… «οάσεις», σαν ιδιωτικές καλύβες για πιο πριβέ άραγμα στην παραλία, ενώ τα νερά είναι πεντακάθαρα και δροσερά. Τα βράδια, οι μουσικές ανεβαίνουν και τα decks αναλαμβάνουν έμπειροι DJ για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα πάρτι.

Gallaria, Παντελεήμονας
Παραλία Παντελεήμονα, Πιερία, τηλ: 698 180 8327
    Μία ώρα και κάτι θα σας πάρει για να οδηγήσετε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ως τα παράλια της Πιερίας και συγκεκριμένα τις ακτές του Παντελεήμονα, στη σκιά του Ολύμπου και του Κάστρου του Πλαταμώνα, όπου δημιουργήθηκε φέτος το πιο ιδιαίτερο beach café της περιοχής. Μια παλιά σιδηροδρομική σήραγγα μεταμορφώθηκε σε στιλάτο βιομηχανικό café bar, που απλώνει τραπεζάκια στις άνετες πανοραμικές του βεράντες αλλά και ξαπλώστρες στην παραλία με άνετα στρώματα, για να αράζουμε και να βουτάμε κάθε τόσο στα καθαρά νερά με το ψιλό βοτσαλάκι μέσα και έξω από το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου