Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Απόδειξη χωρίς ΑΦΜ: Το νέο κόλπο των φοροφυγάδων



Απόδειξη χωρίς ΑΦΜ: Το νέο κόλπο των φοροφυγάδων
    Απόδειξη χωρίς… ΑΦΜ: Αυτό είναι το νέο κόλπο των φοροφυγάδων επιχειρηματιών στην Κρήτη, που δεν διστάζουν να κόβουν αποδείξεις «μαϊμού».
    Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε αναγνώστης του cretapost που επισκέφτηκε τα Φαλάσαρνα πριν λίγες ημέρες.
    Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο ίδιος μαζί με μία παρέα 12 ατόμων μετά από το μπάνιο τους στην παραλία της περιοχής αποφάσισαν να απολαύσουν διάφορους μεζέδες σε μία ταβέρνα– η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο.
    Όλα κυλούσαν μια χαρά μέχρι που φώναξαν τον ιδιοκτήτη –
που εκτελούσε και χρέη σερβιτόρου– για να ζητήσουν τον λογαριασμό.
    «
Ο πολύ ευγενικός σερβιτόρος – ιδιοκτήτης», εξιστορεί ο αναγνώστης, «έρχεται στο τραπέζι μας και συμβουλευόμενος το κινητό του –σύστημα φορητής παραγγελιοληψίας– μας ανακοινώνει το ύψος του λογαριασμού και τελειώνοντας την πρόταση του συμπληρώνει:
   
Ένα λεπτό να σας φέρω και την απόδειξή σας”. Φέρνοντας μας λοιπόν την υποτιθέμενη απόδειξη νιώσαμε απίστευτα προσβεβλημένοι».
    Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία στην δήθεν απόδειξη είναι αναγραμμένη η παραγγελία και το ποσό, η επωνυμία της επιχείρησης με το ΑΦΜ και την ΔΟΥ να είναι… άφαντα!
    Η παρέα των 12 ατόμων, όπως ήταν φυσικό, εκνευρίστηκε και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να τους προσκομίσει μία αληθινή φορολογική απόδειξη και όπως μας αναφέρει ο αναγνώστης «
μετά από περίπου ένα τέταρτο μας έφερε δύο πραγματικές αποδείξεις που αθροιστικά ταίριαζαν με το ποσό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου