Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Νέα έρευνα: Οι γυναίκες που τρώνε πολλές μπανάνες… κάνουν γιους



Νέα έρευνα: Οι γυναίκες που τρώνε πολλές μπανάνες… κάνουν γιους
Να δούμε, τι άλλη καλαμακεία θα διαβάσουμε !
    Έμεινες έγκυος και πετάς από τη χαρά σου! Ή μάλλον…πετούσες μέχρι που άρχισαν όλες οι γιαγιάδες, οι παππούδες και οι λοιποί συγγενείς σου να σε ζαλίζουν με τις προβλέψεις τους για το εάν θα κάνεις αγόρι ή κορίτσι:
   
Η κοιλιά σου είναι μυτερή, θα κάνεις αγόρι”, “Έχεις γεμίσει ακμή και έχεις χάσει όλη σου την ομορφιά, θα κάνεις κορίτσι”. Εσύ βέβαια το μόνο που θέλεις να κάνεις πια είναι να πάρεις ένα αεροπλάνο και να πας σε κάποιον εξωτικό προορισμό για να ησυχάσεις από όλους! Αλλά για μισό λεπτό… ίσως τελικά να έχουν δίκιο;!
    Έτσι τουλάχιστον δείχνει πρόσφατη έρευνα της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου που έγινε σε
740 εγκύους. Ο λόγος για έναν συγκεκριμένο αστικό μύθο, που λέει πως εάν φας μπανάνες πριν τη σύλληψη, έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις αγόρι. Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει μια μικρή δόση αλήθειας σε αυτό.
    Οι ερευνητές εξέτασαν το δείγμα γυναικών που είχαν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της πρώτης τους εγκυμοσύνης και ανακάλυψαν πως αυτές που ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε κάλιο, ένα θρεπτικό συστατικό που περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα οι μπανάνες, είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν αγόρι. Η σύλληψη αγοριού συνδέθηκε επίσης και με την κατανάλωση υψηλής ποσότητας θερμίδων και αλατιού. Έναν μύθο, ωστόσο, που κατέρριψε η έρευνα ήταν αυτός που λέει πως η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος είναι συνδεδεμένη με τη σύλληψη κοριτσιού, αφού τελικά αποδείχθηκε πως αυτό ισχύει για τη σύλληψη αγοριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου