Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΕΛΛΑΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ



ΕΛΛΑΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ
Γεώργιος Επιτήδειος Αντιστράτηγος ε.α
            Για μία ακόμη θερινή περίοδο, ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται να παρακολουθήσει, ως απλός θεατής, την ίδια τραγωδία της καταστροφής εξ αιτίας εμπρησμών, του δασικού πλούτου, της χλωρίδος και της πανίδος μεγάλων τμημάτων της χώρας και, σε πολλές περιπτώσεις, και της ίδιας της περιουσίας του. Μάλιστα, το εξοργιστικό στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο άκρως ανησυχητικός και επικίνδυνος εθισμός του στα διαδραματιζόμενα τα οποία ανέχεται σχεδόν μοιρολατρικά, θεωρώντας τα ως περίπου αναμενόμενα και νομοτελειακά, με το σκεπτικό ότι εξυπηρετούν κάποιες γενικές και αόριστες σκοπιμότητες γιά οικοπεδική εκμετάλλευση ή δημιουργία βοσκοτόπων.    
            Είναι γεγονός ότι κατά τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια είναι εμφανής η αδυναμία ή η αδιαφορία των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που δημιουργούνται για τα δάση της χώρας μας. Αν και πριν πολλά χρόνια ψηφίσθηκε ομόφωνα πρόταση για δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας, αυτός ουδέποτε δημιουργήθηκε για λόγους μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που έχουν σχέση με συμφέροντα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών. Παράλληλα, από το κράτος, επιδείχθηκε ασυγχώρητη αμέλεια τόσο για τον εκσυγχρονισμό και την συντήρηση του υπάρχοντος πυροσβεστικού αεροπορικού δυναμικού, όσο και για την αντικατάσταση των παλαιοτέρων υλικών με νέας τεχνολογίας μέσα. Εάν στα παραπάνω προστεθούν η υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η ανισομερής κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος την μείωση της μαχητικής ικανότητος του Σώματος η οποία, δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να αντισταθμισθεί από τον επαγγελματισμό, τον ηρωϊσμό, την αυταπάρνηση και την αποτελεσματικότητα των Ελλήνων Πυροσβεστών.
            Εάν προς στιγμήν παραβλέψουμε τις χαμηλού επιπέδου πολιτικές αντιπαραθέσεις των κομμάτων του λεγομένου «δημοκρατικού τόξου» σχετικά με τις ευθύνες για τις καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαϊές, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αυτές δεν προκλήθηκαν εξ αιτίας των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών αλλά, ήταν αποτέλεσμα της υλοποιήσεως ενός καλά συντεταγμένου σχεδίου εμπρησμών. Η εκδήλωση πυρκαϊών σε δύσβατες περιοχές, κατά τις νυκτερινές κυρίως ώρες, σε συνδυασμό με την διαδοχική πρόκλησή τους σε διάφορες περιοχές της χώρας που απέχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, συνηγορεί υπέρ αυτής της απόψεως. Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια την ταυτόχρονη εμπλοκή του συνόλου των διαθεσίμων μέσων και την μείωση της δυνατότητος για αποτελεσματική χρησιμοποίησή τους στα νέα μέτωπα που εδημιουργούντο. Παράλληλα καταπονούσε μέχρις εξαντλήσεως το προσωπικό αλλά και το υλικό, το οποίο, φυσιολογικά, παρουσίαζε προβλήματα, με αποτέλεσμα να δυσανασχετούν αλλά και να πανικοβάλλονται οι πολίτες, ιδίως όταν διαπίστωναν ως επικειμένη την καταστροφή της περιουσίας τους.
            Προκειμένου να γίνει ορθή εκτίμηση των αιτίων των όσων συνέβησαν θα πρέπει να αναζητηθεί η απάντηση στο ερώτημα: «Cui Bono «Ποιός ωφελείται;». Ο πρώτος και κύριος ωφελημένος είναι η Τουρκία η οποία, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή τεράστια εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να λησμονηθεί η προ ετών ομολογία του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας Γιλμάζ ότι τις πυρκαϊές στην Ελλάδα τις προκαλούν πράκτορες της ΜΙΤ. Εξ αιτίας αυτών όχι μόνο πλήττεται ο ήδη αυξημένος ελληνικός τουρισμός, αλλά αποκαλύπτονται και οι θέσεις Στρατιωτικών Μονάδων, κυρίως στα νησιά, τίθενται σε κίνδυνο ανεπτυγμένα οπλικά συστήματα απαραίτητα για την άμυνα της χώρας, και, γενικά επισημαίνονται οι αδυναμίες, η ανικανότητα και ο βαθμός της αξιοπιστίας του κράτους. Από την άλλη πλευρά παρέχεται στην Τουρκία μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητές της, για διεξαγωγή εναντίον της Ελλάδος, της Στρατιωτικής Στρατηγικής που αποκαλείται «υβριδικός πόλεμος». Είναι ένας νομικά ακήρυκτος πόλεμος ο οποίος περιλαμβάνει συνδυασμό συμβατικών αλλά και μη συμβατικών επιχειρήσεων, πόλεμο στον κυβερνοχώρο και, συνήθως, προηγείται ενός πραγματικού πολέμου. Συστατικά του στοιχεία είναι η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πιέσεως, η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, η παραχάραξη της Ιστορίας, η απαίτηση για κατάργηση ή αναθεώρηση διεθνών συνθηκών, οι τρομοκρατικές ενέργειες, η αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών καί οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που εντάσσεται στις «ασύμμετρες απειλές». Με τα υπάρχοντα αυτή την στιγμή στην χώρα μας δεδομένα, δεν είναι δύσκολο στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει ως εμπρηστές ή πάσης φύσεως δολιοφθορείς κάποιους από τους ανεξέλεγκτα κυκλοφορούντες ανά την Ελλάδα παράνομους μετανάστες.
            Όμως εκτός από την Τουρκία, η εικόνα της ανοχύρωτης πολιτείας που εμφάνισε τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας, επιτρέπει στους διεθνείς τοκογλύφους να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση ούτε να διανοηθεί να ζητήσει την μείωση του ελληνικού χρέους αλλά να εφαρμόσει αδιαμαρτύρητα τα καταστρεπτικά για τον λαό και την πατρίδα μέτρα των νέων μνημονίων. Επί πλέον, περιορίζεται στο ελάχιστο, έως μηδενίζεται, η όποια δυνατότητα της κυβερνήσεως να προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί από την εσωτερική αλλά και την εξωτερική πολιτική που προσπαθεί να επιβάλει στα κράτη μέλη ο ηγετικός κύκλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ασχέτως με το ότι η κυβέρνηση, κάθε άλλο, παρά έχει επιδείξει έως τώρα την διάθεση να πράξει κάτι τέτοιο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει φυσικά και γιά την πολιτική στις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ, την Ρωσία και γενικά για οποιαδήποτε προσπάθεια που κινείται προς την κατεύθυνση της εξυπηρετήσεως των συμφερόντων του έθνους.
            Συμπερασματικά μπορούμε να ισχυρισθούμε πως μόνον εάν αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά τις αδυναμίες που έφερε, για μία ακόμη φορά, στην επιφάνεια η πρόσφατη καταστροφή της χώρας, υπάρχει το ενδεχόμενο να περιορίσουμε τα προβλήματα και να αποφύγουμε ανάλογες συμφορές στο μέλλον. Ως άμεσο και εύκολα υλοποιήσιμο βήμα θεωρώ τον έλεγχο των δασών από την Δασική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και, στον βαθμό που απαιτείται, τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το προσωπικό των τελευταίων, θεωρώ βέβαιο πως προτιμά,  να περιπολεί στα δάση ένα τμήμα του, παρά να διατάσσεται να δημιουργεί, να τροφοδοτεί, να συντηρεί και να καθαρίζει τα λεγόμενα «Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων» ή  « HOT SPOTs» επί το συντομότερον.   
Γεώργιος Επιτήδειος Αντιστράτηγος ε.α
Ευρωβουλευτής Λαϊκού   Συνδέσμου Χρυσή Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου