Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Έξωση σε 61 ηλικιωμένους από ιδιωτική κλινική



Έξωση σε 61 ηλικιωμένους από ιδιωτική κλινική
http://makthes.gr/
    Στο δρόμο εν μέσω καλοκαιριού βρέθηκαν 61 ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν στην κλινική Μπαλτουμά, επί της Αγίου Δημητρίου 97, στη Θεσσαλονίκη. Η αναστάτωση και η ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών ήταν μεγάλες, καθώς σε μία τόσο δύσκολη περίοδο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την κλινική και να αναζητήσουν στο… παρά πέντε νέο χώρο να τους φιλοξενήσει.
    Μάλιστα οι συγγενείς των ηλικιωμένων ενημερώθηκαν να παραλάβουν άμεσα τους δικούς τους ανθρώπους, διότι, όπως τους ανέφεραν, η κλινική θα σταματήσει τη λειτουργία της.
    Σύμφωνα με το thestival.gr o διοικητικός διευθυντής της κλινικής Δημοσθένης Μπαλτουμάς εξήγησε ότι αυτό συνέβη, “
διότι υπάρχει χρέος ενοικίων περίπου ενάμιση χρόνου προς τους ιδιοκτήτες του κτιρίου. Μας έκαναν έξωση, χωρίς να περιμένουν τη δευτεροβάθμια τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου (ασφαλιστικά μέτρα και εφετείο). Βεβιασμένα, από έναν εγωισμό. Δεν περιμέναμε ότι έπειτα από 36 χρόνια συνεργασίας θα μας φέρονταν έτσι. Φυσικά και είχαν το δικαίωμα να το κάνουν, αλλά, αν εκδοθούν αυτές οι αποφάσεις και δικαιωθούμε, τι γίνεται;”.
    Η κλινική φιλοξενούσε συνολικά 61 ηλικιωμένους ασθενείς, των οποίων οι περισσότεροι συγγενείς είχαν ειδοποιηθεί και γνώριζαν ότι υπήρχε το ενδεχόμενο της έξωσης, όπως επισημαίνει ο κ. Μπαλτουμάς.
   
Τους είχαμε ενημερώσει ότι υπήρχε αυτή η περίπτωση, αλλά δεν έφευγαν. Ήταν ευχαριστημένοι από τη συνεργασία. Γι’ αυτό έμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή. Υπήρξε κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς δικαστικών επιμελητών”, λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ταλαιπωρία για ασθενείς και συγγενείς
    Σύμφωνα με το διοικητικό διευθυντή της κλινικής οι 61 ασθενείς έπρεπε να μετακινηθούν εντός δύο ημερών. “Μας είπαν ότι θα τους πήγαιναν στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, πράγμα που δεν έγινε και έβαλαν τον κόσμο σε διαδικασία να βρει νέες κλινικές. Ταλαιπώρησαν ασθενείς και συνοδούς”, αναφέρει ο κ. Μπαλτουμάς και προσθέτει πως “κατά τη διάρκεια της έξωσης καταπατήθηκαν νόμοι. Η έξωση σταματά στις 7 το απόγευμα. Κατά παράβαση δικαστικοί επιμελητές συνέχισαν μέχρι τις 12 το βράδυ στις 31 Ιουλίου και κατά παράβαση συνέχισαν και την 1η Αυγούστου”.
    Ο ίδιος εξηγεί πως “
δεν τους έδιωξα εγώ, εγώ ήθελα να κρατήσω τη δουλειά μου”.
    Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις για την επαναλειτουργία της κλινικής, σημειώνει ότι βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης σε νέο κτίριο. “
Θα προσφέρουμε φιλοξενία στο νέο κτίριο, στα όρια της πόλεως. Θα γίνει κάτι σύγχρονο, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε”.
    Η ιδιωτική νευρολογική κλινική άρχισε να λειτουργεί το
1981 και προσέφερε υπηρεσίες νοσηλείας, διερεύνησης και αντιμετώπισης ασθενών με οξέα ή χρόνια νευρολογικά νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου