Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Όσα έρχονται το Σαββατοκύριακο στην πόλη και πέριξ (18-20/8)



Όσα έρχονται το Σαββατοκύριακο στην πόλη και πέριξ (18-20/8)
Από parallaxi -
    Όρεξη να έχετε να κάνετε και κάτι παραπάνω από ένα μπάνιο στην θάλασσα. Βρείτε εδώ όλα όσα θα συμβούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη και στα πέριξ και αξίζει να ζήσετε.
Το Σάββατο η «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» ΑΠΟ ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε. ανεβαίνει στο ΔΙΟΝ 
    Στο αρχαίο θέατρο Δίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη.  Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η «Ασκητική» είναι μια κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.
Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης
Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος, Τάσος Ροδοβίτης
*Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Δίου. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Το Σαββατοκύριακο “Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός” στον Πολύγυρο 
    Ένα τετραήμερο πρόγραμμα δρώμενων διοργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου με το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων
    Τέσσερις μέρες γεμάτες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Οι σύλλογοι γυναικών, οι πολιτιστικοί φορείς και οι παραδοσιακοί παραγωγοί του Δήμου Πολυγύρου και χορευτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τα τοπικά προϊόντα, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν μαζί σας, έμπειροι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος θα ετοιμάσουν και θα σας προσφέρουν να δοκιμάσετε τις νοστιμιές του τόπου μας.
*Παρασκευή 18 , Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Αυγούστου στον πεζόδρομο του Πολυγύρου από τις 6.30μ.μ. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ
Το Σαββατοκύριακο στο νησί των μύθων και των παραμυθιών
    Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης ”ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2017”, η Αction Art/Εικαστική Δράση για δεύτερη χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΜΥΘΩΝ.
    Το πρόγραμμα ξεκινά 18 Αυγούστου, στη Χώρα στην Πλατεία Παπαγιώργη, 21:00-22:30, με τη βραδιά αφιερωμένη σε παραμύθια της Σαμοθράκης, Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής, παραδοσιακά τραγούδια και μουσική (σαντούρι, κιθάρα). Συνεχίζει στις 20/8 στον Αρχαιολογικό Χώρο στην Παλιάπολη ,στις 19:00 στο Ιερό των Μεγάλων Θεών με την ιστόρηση των γάμων του Κάδμου και της Αρμονίας, του μύθου του Έρωτα και της Ψυχής και τις περιπέτειες του Μεγάλου Θεού Καδμίλου, με τη συνοδεία μουσικών αυτοσχεδιασμών, φωνής και αποσπασμάτων αρχαίας ελληνικής μουσικής και ολοκληρώνεται στις 22/8 στο Ξενοδοχείο Niki Beach , 21:00-22:30, με «Ιστορίες Καλοκαιρινής Νυκτός», ιστορίες για όσους ονειρεύονται και τολμούν.
*18, 20 και 22 Αυγούστου, Σαμοθράκη. Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στα τηλέφωνα:2551350818, 2551041545, 6977006272. Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ
Την Κυριακή ξεκινάει το 7o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Νεολαίας και Summer School στην Καλάνδρα
    Στο πλαίσιο των δράσεων της ASECU Youth, οργανώνεται το 7o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Νεολαίας και Summer School. Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από την Κυριακή 20 Αυγούστου έως την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Καλάνδρα της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το θέμα του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου είναι «History is back. Institutional Socioeconomic & Business Challenges in a rapidly changing world».
    Η Ένωση των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης (ASECU) ιδρύθηκε το 1996 και αριθμεί 51 Πανεπιστήμια-μέλη από 19 χώρες. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 120 φοιτητές και 35 Καθηγητές Οικονομικών Σπουδών από 27 Πανεπιστήμια, από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, FYROM, Γερμανία, Ελλάδα, Κίνα, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και Τουρκία.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες φοιτητές θα παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους εργασίες στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, ενώ θα παρακολουθήσουν διαλέξεις τόσο των Καθηγητών από τα 27 Πανεπιστήμια που συμμετέχουν όσο και προσκεκλημένων Καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν τη Βεργίνα, θα ξεναγηθούν στη Θεσσαλονίκη και θα ενημερωθούν για την ιστορία της, θα γνωρίσουν τα λαογραφικά στοιχεία της Χαλκιδικής και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, θα έρθουν σε επαφή με την ελληνική μουσική και τους χορούς και θα γευτούν παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.
*20-27 Αυγούστου 2017, στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Καλάνδρα της Χαλκιδικής.
To Σάββατο στιγμές μεγαλείου στο Λόφο της Σάνης
    Ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στον Λόφο της Σάνης.
    Tο αφιέρωμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στη Μαρία Κάλλας θα επαναφέρει στη μνήμη μας την εκπληκτική φωνή και παρουσία αυτής της μεγάλης σταρ, που έκανε τομή στην ιστορία της όπερας ορίζοντας την μετέπειτα εξέλιξη του λυρικού τραγουδιού. Η Κ.Ο.Θ. είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, με έντονη δραστηριότητα και πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, από την ίδρυσή της, το 1959. Σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική της διεύθυνση.
    Στη σκηνή του Sani Festival μαζί της θα εμφανιστεί η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, με εμφανίσεις ως μόνιμη σολίστ της Όπερας του Halle (Γερμανία) αλλά και σε πολλές άλλες ανά την Ευρώπη. Η κ. Μαργαρίτη έχει εμφανιστεί επίσης σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ όπερας και λυρικού τραγουδιού.
    Μαζί της θα είναι και ο καταξιωμένος τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος με εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και σε παραγωγές όπερας στο εξωτερικό. Μαέστρος θα είναι ο παγκοσμίως γνωστός Μιχάλης Οικονόμου που κατέχει τη θέση του διευθυντή του Μουσικού τμήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι ο μόνιμος μαέστρος στην Φιλαρμονική της Μάλτας, του Gyor της Ουγγαρίας αλλά έχει και τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Φιλαρμονικής του Κατάρ και τέλος είναι ο αρχιμουσικός του διεθνούς διαγωνισμού OPERALIA του Placido Domingo.
*Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, Sani Resort, 21.30. Γενική Είσοδος: 20 ευρώ. Κρατήσεις ΕΔΩ
Την Κυριακή στα Μερκούρεια 2017
    Ακόμα ένα καλοκαίρι πιστό στο ραντεβού του, το θεατρικό φεστιβάλ Μερκούρεια που διοργανώνεται από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών έρχεται να μας συντροφέψει για μια εβδομάδα του Αυγούστου με αξιόλογες και ιδιαίτερα σημαντικές παραστάσεις.
    Η μεγάλη γιορτή θεάτρου του δήμου Νεάπολης- Συκεών φέτος συμπληρώνει 23 χρόνια υποστήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα χτυπά και φέτος τον Αύγουστο η καρδιά του θεάτρου. Από την ίδια σκηνή, που χρόνια τώρα ο δήμος επιμένει να στηρίζει την τέχνη και ιδιαίτερα το θέατρο, τα «Μερκούρεια 2017» μεταδίδουν το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός είναι η ψυχή και η κληρονομιά της κοινωνίας μας. Από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου 2017, θα δοθούν επτά θεατρικές παραστάσεις από ισάριθμες θεατρικές σκηνές, στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» με ώρα έναρξης τις 9 μ.μ.
    Την Κυριακή 20/8 θα δούμε την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρστη Νεανική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη». Μοντέγοι και Καπουλέτοι, δύο οικογένειες που τις χωρίζει για χρόνια μια αιματηρή βεντέττα. Το μίσος των οικογενειών στέκεται εμπόδιο στον έρωτα των παιδιών τους, Ρωμαίου και Ιουλιέτας. Η δύναμη της αγάπης όμως, πρόθυμη να ξεπεράσει κάθε σκόπελο, παλεύει μέχρι το τέλος. Η τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ύμνος στην αγνότητα της αγάπης.
*Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, Ανοικτό Θέατρο Συκεών, Κάρολου Κούν 13, Συκιές, Ώρα: 21.00, Τιμή εισιτηρίων: 5€ γενική είσοδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου