Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μαρινάκης-Σαββίδης συγκάτοικοι στο MEGA



Μαρινάκης-Σαββίδης συγκάτοικοι στο MEGA
    Ο εφοπλιστής πλειοδότησε στον διαγωνισμό με προσφορά 23 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.
    Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν συνολικά πέντε προσφορές. Εκτός του κ. Μαρινάκη που “χτύπησε” με 22,892 εκ. συμμετείχε η Vegata με προσφορά 21 εκατομμυρίων, ο Ι. Σαββίδης με 11 εκατομμύρια ευρώ.
    Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η προσφορά της εταιρείας centric media, ενώ υπήρξε και μια συμβολική προσφορά από την πλευρά των εργαζόμενων.
    Ο σημερινός πλειοδότης γίνεται κάτοχος του 21,11% του τηλεοπτικού σταθμού Mega, των εφημερίδων Το Βήμα και Τα Νέα, του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα FM, του 50% της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”, αλλά και του 41,22% του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”.
    Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία διαμορφώθηκε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.
Συγκάτοικοι στο MEGA Μαρινάκης- Σαββίδης
    Μία ιδιότυπη «συγκατοίκηση» που δημιουργεί νέα επιχειρηματικά, πολιτικά και μιντιακά δεδομένα με ευκρινείς προεκτάσεις και στο πεδίο του ποδοσφαίρου, αποτελεί η επικράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην «κούρσα» για την απόκτηση του ιστορικού συγκροτήματος του ΔΟΛ.
    Eκτός από το προφανές θετικό γεγονός, ότι δηλαδή δίνεται μία λύση στο «δράμα» του ΔΟΛ και θα μπορέσουν να διασωθούν θέσεις εργασίας και να αποπληρωθούν δεδουλευμένα των εργαζόμενων στο συγκρότημα από το τίμημα του πλειστηριασμού, η απόκτηση του ποσοστού στο Mega από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη τον καθιστά συνέταιρο με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ι. Σαββίδη.
    Το απύθμενο οπαδικού χαρακτήρα «μίσος» μεταξύ των δύο ομάδων αποκτά μία ακόμη «σελίδα», καθώς οι δύο πρόεδροι μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους του Mega (την πλευρά Βαρδινογιάννη και την πλευρά Μπόμπολα) θα κληθούν πολύ σύντομα να στηρίξουν κεφαλαιακά το παραπαίον Μεγάλο Κανάλι, εάν θέλουν αυτό να μπορέσει ξανά να σταθεί στα πόδια του.
    Στο πολιτικό επίπεδο τα εγκωμιαστικά σχόλια Σαββίδη για τον Αλέξη Τσίπρα, η «κόντρα» του με τον Κ. Μητσοτάκη και η ξεκάθαρη και από παλαιά εκπεφρασμένη προτίμηση του τελευταίου στον Ολυμπιακό αποκτούν νέα σημασία με το καινούργιο σκηνικό στο μετοχικό κεφάλαιο του Mega.
    Βέβαια πολλές φορές οι επιχειρηματίες μπροστά στο «κοινό καλό», δηλαδή στο χρήμα, είναι ικανοί να ξεπεράσουν και τις πιο μεγάλες διαφωνίες που μπορεί να τους χωρίζουν. Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου