Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Επιβεβαιώθηκε: Οι κουρδικές δυνάμεις είναι τώρα εχθροί της Συρίας !!Επιβεβαιώθηκε: Οι κουρδικές δυνάμεις είναι τώρα εχθροί της Συρίας !!
 Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Εκείνοι που έλεγαν ότι οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποτελούν κίνδυνος για τη Συρία αποδείχθηκαν προδήλως εσφαλμένοι.
    Πολλοί υποψιάστηκαν από καιρό ότι οι κουρδικές δυνάμεις που καταπολεμούν το Ντάες/ISIS στη Συρία το κάνουν για την επίτευξη ενός και μοναδικού ιδιοτελούς στόχου, αυτού της αρπαγής μιας μεγάλης αυτόνομης περιοχής από τη νόμιμη συριακή επικράτεια ή αλλιώς με τη μονομερή ανακήρυξη ενός ανεξάρτητου κράτους στο έδαφος του κυρίαρχου Κράτους της Συρίας.
    Τώρα, οι SDF που κυριαρχούνται από τους Κούρδους και υποστηρίζονται έντονα από τις ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν ότι θα «προβούν σε αντίποινα» έναντι οποιασδήποτε εισβολής του Συριακού Αραβικού Στρατού εντός αυτού που θεωρούν πλέον ως έδαφός τους.
    Πρόκειται για πρωτο-προσάρτηση σε όλα εκτός από το όνομα. Οι μόνες δυνάμεις που έχουν το απόλυτο δικαίωμα να μετακινούνται οπουδήποτε θέλουν εντός της Συρίας και να επιτίθενται σε κάθε στόχο που η κυβέρνηση αισθάνεται ότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και κυριαρχία της Συρίας είναι οι δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού και οι σύμμαχοι τους.
    Κάθε σύμμαχος ο οποίος ενεργεί μονομερώς δεν είναι de-facto πλέον σύμμαχος, αλλά ένας επιτιθέμενος και κίνδυνος για την ασφάλεια.
    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των SDF, Ταλάλ Σίλο,   
    «Από τις 17 Ιουνίου, 2017, οι δυνάμεις του καθεστώτος ... έχουν ετοιμάσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας αεροπλάνα, πυροβολικό και άρματα μάχης σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους μαχητές μας κατά τη διάρκεια των μαχών για την πόλη της Τάμπκα και το Φράγμα του Ευφράτη πριν από τρεις μήνες».
    Ο Σίλο υποσχέθηκε περαιτέρω «αντίποινα» για τα συριακά στρατεύματα που κινούνται κατά το δοκούν στη Συρία .
    Η δήλωση των SDF καθιστά απολύτως σαφές ότι προτίθενται να κρατήσουν τα εδάφη που «απελευθέρωσαν». Από τη συριακή πλευρά, μια δύναμη κατοχής της συριακής επικράτειας που αρνείται να επιτρέψει στη Συρία ελεύθερη κυκλοφορία των δυνάμεών της στην ίδια την επικράτειά της, ενεργεί ως επιτιθέμενος. Κάθε κράτος στον κόσμο, θα το έβλεπε με τον ίδιο τρόπο, απλά ρωτήστε οποιονδήποτε Αμερικανό ιστορικό του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου.
    Καθώς οι κουρδικές δυνάμεις είναι πλέον χωρίς αμφιβολία Αμερικανοί πληρεξούσιοι αντιπρόσωποι, η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε μια για πάντα ότι η αμερικανική αποστολή έχει οδηγήσει σε προσπάθειες από πληρεξούσιους αντιπρόσωπους να κάνουν αυτό που έκανε το Ντάες/ISIS μέχρι τώρα: παράνομη κατοχή συριακού εδάφους με σκοπό την προσάρτηση του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου