Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Οι εθνικιστές στα Σκόπια κυκλοφορούν σενάρια ότι θα απολεσθεί το όνομα «Μακεδονία»Ο «ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ»
Οι εθνικιστές στα Σκόπια κυκλοφορούν σενάρια ότι θα απολεσθεί το όνομα «Μακεδονία»
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Η Σκοπιανή εφημερίδα DNEVNIK, που πρόσκειται στο εθνικιστικό ψευδομακεδονικό VMRO-DPMNE του εξωμότη ελληνικής καταγωγής Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος), φιλοξενεί άρθρο γνώμης της Τάνια Καρακαμίσεβα, καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σκοπίων, η οποία αναφέρεται σε σενάρια «μεγάλης προδοσίας», με απώτερο σκοπό «την εξάλειψη του “μακεδονικού” ονόματος και ταυτότητας».
    Η αρθρογράφος υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει ζωντανός “Μακεδόνας” στη χώρα και στη διασπορά» που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι «όλο αυτό το πολιτικό τσίρκο που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας», με την «κατεπείγουσα εγκατάσταση της ψευδοκυβέρνησης Ζάεφ», γίνεται για την υλοποίηση ενός σχεδίου με στόχο «την αποπροσωποποίηση και τον ταυτοτικό ευνουχισμό μας».
    Η αρθρογράφος, ωστόσο, εμφανίζεται πεπεισμένη ότι, «όσο υπάρχουν ακόμη πραγματικοί “Μακεδόνες”», αυτοί που έχουν βάλει σκοπό «να εξαλείψουν το όνομα» δεν θα τα καταφέρουν, γιατί, όπως υποστηρίζει, «το όνομα αυτό είναι θεϊκό [σ.σ. απαριθμεί αναφορές του ονόματος Μακεδονία στη Βίβλο] και μόνον ο Θεός προδιαγράφει την ιστορία».Πληροφορίες tribune.gr
    Η αλήθεια είναι ότι μόνο ένας ψευδομακεδόνας απατεώνας θα αναζητούσε το όνομα «Μακεδονία» στη Βίβλο για να τεκμηριώσει την ιερότητά του.
    Όσο αυτοί οι αστείοι βουλγαρόφωνοι παραχαράκτες της ιστορίας καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να τη διασύρουν, να τη γελοιοποιούν.
    Δεν είναι απλά ένα θέμα κλοπής «πνευματικής ιδιοκτησίας», δεν είναι μια ακόμα παραχάραξη της ιστορίας. Είναι ο απόλυτος ευτελισμός της μακεδονικής δωρικής φυλής, της μακεδονικής ιστορίας, του Ελληνισμού ολάκερου.
    Οι μόνοι Μακεδόνες που υπάρχουν στα Σκόπια είναι οι 200.000 Έλληνες μειονοτικοί. Εξάλλου, για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, η αρχαία Μακεδονία έχει σχεδόν όλη απελευθερωθεί, εκτός της περιοχής του Μοναστηρίου, και βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια.
    Η σκοπιανή επικράτεια ονομαζόταν Μπανόβινα του Βαρδάρη μέχρι την επικράτηση του Τίτο στη Γιουγκοσλαβία, ο οποίος και «εφηύρε» τη λεγόμενη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
   Στην αρχαιότητα η ίδια περιοχή που καταλαμβάνουν σήμερα τα Σκόπια ήταν η Παιονία. Η σκοπιανή επικράτεια δεν έχει καμία σχέση με το αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο γεωγραφικά.
    Οι Σκοπιανοί θα μπορούσαν κάλλιστα να ισχυριστούν ότι είναι… Παίονες και να ονομάσουν το κρατίδιό τους Παιονία.
    Όχι ότι έχουν και με αυτούς κάποια σχέση, αφού είναι βουλγαρόφωνοι Σλάβοι, αλλά επειδή «ψάχνονται» να βρουν αρχαία καταγωγή τους προτείνουμε εμείς μία για να τους διευκολύνουμε.
    Μάλιστα επειδή οι Παίονες ήταν σύμμαχοι των Τρώων στον Τρωικό Πόλεμο και σύμμαχοι των Περσών στα Μηδικά, δεν νομίζουμε ότι θα υπήρχε ιστορικό πρόβλημα να τους αναγνωρίσουμε αυτό το όνομα και ταυτότητα.
    Ως Παίονες δεν θα χρειαζόταν να πετάξουν στα σκουπίδια όλες αυτές τις αρχαίες πανοπλίες που έχουν κατασκευάσει για τα πανηγύρια τους, ενώ με αλλαγές κεφαλών στα αγάλματα (συνηθιζόταν και στην αρχαιότητα) θα τα αντικαταστούσαν εύκολα με άλλους αρχαίους ήρωες, δίχως να είναι αναγκασμένοι να «γκρεμίσουν» όλο το κιτσαριό που έχτισε ο Γκρουέφσκι.
    Ως Παίονες θα είχαν μια αρχαία ταυτότητα να παίζουν και να παραμυθιάζονται μεταξύ τους, θα ξεχώριζαν εθνικά από εμάς, τους Βούλγαρους, τους Αλβανούς και τους Σέρβους και θα συνέχιζαν να ζούνε το παραμυθάκι τους δίχως να ασχολείται κανείς μαζί τους.
    Και πώς θα δικαιολογούσαν το μέχρι τώρα «παραμύθι»; Εύκολα. Πέντε καλά βιβλία ψευδοϊστορίας χρειάζονται (τόσα έχουν γράψει μέχρι τώρα εξάλλου), τα οποία θα καταγγέλλουν τον κακό κομμουνισμό που προσπάθησε να σβήσει την εθνική ταυτότητα των Παιόνων μέσα από τον «ψευδομακεδονισμό», που υπηρετούσε αρχικά τον βουλγαρικό εθνικισμό και αργότερα τον σοβιετικό ιμπεριαλισμό, ενώ στη σύγχρονη εποχή θα «ανακάλυπταν» σχέδιο ομηρείας της χώρας τους, μέσω της άρνησης της Ελλάδας να την αναγνωρίσει ως «Μακεδονία», για να τελεί πάντα υπό ξένη εξάρτηση. Μέσα από την ανάδειξη του καταπιεσμένου παιονικού εθνισμού τους, επιτέλους οι Σκοπιανοί θα βρουν μια θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών.
    Εάν είχαν μυαλό οι Σκοπιανοί πάντως, Παίονες θα δήλωναν! Γιατί ως «Μακεδόνες» δεν έχουν μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου