Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

«Τρία (3) Επιτελεία - Ένα νοσοκομείο» - Φεύγει το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών!!!«Τρία (3) Επιτελεία - Ένα νοσοκομείο» - Φεύγει το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών!!!
Δεν γνωρίζω την αλήθεια της είδησης, αλλά εάν γίνει, δεν θα υπάρχουν μόνο ευμενείς επιπτώσεις, αλλά και δυσμενείς.
http://kranosgr.blogspot.gr/
    Τα τρία Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας συγχωνεύονται σε ένα Ενιαίο Διακλαδικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο
    Τα ραντάρ του StratiotikosGR "έπιασαν" για ακόμα μία φορά λαβράκι...
    Η διακλαδικότητα γίνεται πράξη και στον τομέα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων
    Ήδη βρίσκονται όπως πληροφορούμεθα, σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις και οι  μελέτες για την ενοποίηση των (3) τριών μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , 401 ΓΣΝΑ (Στρατός Ξηράς), ΝΝΑ (Πολεμικό Ναυτικό) και 251 ΓΝΑ (Πολεμική Αεροπορία).
    Πρόκειται για μια απόφαση "σταθμός", που θα αποτελέσει τομή με ευρύτερες ευεργετικές επιπτώσεις, όσον αφορά στην εμπέδωση της διακλαδικότητας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων
    Δεν αποτελεί απόφαση που την υπαγορεύει η οικονομική στενότητα - ίσως απλά την επιταχύνει - αλλά οι σύγχρονες απαιτήσεις για μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες που θα λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα. 
Τα οφέλη που θα προκύψουν από μία τέτοια κίνηση:
- Οικονομίες κλίμακας με ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων.
- Δημιουργία μιας μεγάλης, ανταγωνιστικής νοσοκομειακής μονάδας  η οποία θα μπορεί να ανταγωνίζεται μεγάλα κέντρα του εξωτερικού, όχι μόνο ως προς το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους στρατιωτικούς και τα μέλη των οικογενειών τους αλλά και ως προς την ιατρική έρευνα και εκπαίδευση.
- Πλήρης αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων, όπως ιατρικών και διαγνωστικών μηχανημάτων, πράγμα που θα δώσει ώθηση και στον εκσυγχρονισμό και την ανανέωσή τους.
- Από τους πόρους που θα εξοικονομηθούν θα ενισχυθεί όλο το οικοδόμημα της μέριμνας του προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων. 
- Ενίσχυση των περιφερειακών στρατιωτικών νοσοκομείων στη βάση της αρχής της αναλογικότητας και της διασποράς του Στρατιωτικού Προσωπικού ανά την Ελλάδα.
- Θα ευνοηθεί η συνεργασία και ο συντονισμός των τριών επιτελείων σε διακλαδικό επίπεδο τόσο στα νοσοκομεία όσο και ευρύτερα.

3 σχόλια:

 1. Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
  ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.........
  ΝΤΡΟΠΗ
  ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ (ΚΑΤΑΝΤΙΑ ) ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΝΙΑΣ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΙΡΡΕΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χωρίς να έχω σχετικά στολιχεία εισηγήσεως από την πολυετή εμπειρία μου πρέπει να διαφωνήσω ουσιαστικά με το σκεπτικό . Φρονώ ότι τα μειονεκτήματα και οι σκοπιμότητες είναι παρα πολλές και πλεονεκτήματα μηδενικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή