Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

ΣΟΡΤΣ – ΦΟΡΕΜΑ σημειώσατε «2» !ΣΟΡΤΣ – ΦΟΡΕΜΑ σημειώσατε «2» !
Δεν τον δέχθηκαν στη δουλειά με σορτς και επέστρεψε με… φόρεμα!
    Με το θερμόμετρο να δείχνει 34 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο, και με δεδομένο πως και οι Λονδρέζοι είναι πολύ πιο συνηθισμένοι στο κρύο παρά στη ζέστη, ο 20χρονος Joey Barge πήγε στη δουλειά του λίγο πιο ελαφρά ντυμένος από το συνηθισμένο. Δηλαδή με βερμούδα - σορτς.
    Γνωρίζοντας το
dress code στο call centre όπου εργαζόταν, αναρωτήθηκε μάλιστα πριν φύγει για τη δουλειά του: «Αν οι γυναίκες μπορούν να φορούν φούστες ή φορέματα, μπορώ κι εγώ να βάλω σορτς;»
    Μισή ώρα αργότερα, είχε την απάντηση που έψαχνε. «
Κάνει πολλή ζέστη στο γραφείο, ιδρώνω πολύ και νιώθω άβολα» έγραψε.
    Όπως γράφει η εφημερίδα Mirror, η εμφάνισή του δεν έχει αποδεκτή καθώς κρίθηκε ανάρμοστη για τον χώρο εργασίας. Ωστόσο στις γυναίκες, όπως τονίζει, επιτρέπονταν οι ελαφριές μπλούζες, οι φούστες και τα φορέματα.
    Επιστρέφοντάς σπίτι του για να αλλάξει, ο 20χρονος αποφάσισε να μην φορέσει μακρύ παντελόνι, κάτι που θα τον ζέσταινε ακόμα περισσότερο, αλλά προσέγγισε το ζήτημα από μια άλλη σκοπιά. Με δεδομένο πως στις γυναίκες επιτρέπονταν τα φορέματα, αποφάσισε κι εκείνος να κάνει ένα πέρασμα από τη ντουλάπα της μητέρας του.
    Εμφανιζόμενος στη δουλειά με φόρεμα, προέβλεψε πως θα τον έστελναν και πάλι στο σπίτι του για να αλλάξει. Ωστόσο πέτυχε μια μικρή νίκη.
    Λίγο αργότερα ανέβασε απόσπασμα από ένα μέιλ που έλαβε από τους προϊσταμένους του, στο οποίο αναφέρεται πως «
λόγω της μεγάλης ζέστης επιτρέπεται στους άνδρες να φορούν στο γραφείο βερμούδες».
Απαγόρευσαν σε οδηγούς λεωφορείων τη βερμούδα και πήγαν με φούστα!
    Η διεύθυνση τους απαγόρευσε να φορούν βερμούδα εν ώρα εργασίας, παρά τον καύσωνα που έχει στη Γαλλία. Έτσι κι αυτοί φόρεσαν φούστες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.
    Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Νάντη, με κάποιους οδηγούς να επικρίνουν την απόφαση της διεύθυνσης της Semitan (
λεωφορεία και τραμ) που απαγορεύει το ελαφρύ ντύσιμο ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές.
    «
Επειδή οι φούστες επιτρέπονται στην επιχείρηση, φορέσαμε φούστες», δήλωσαν σε ένα βίντεο που ανέβηκε από το Presse Océan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου