Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ξεκίνησε η 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην ΚαστοριάΞεκίνησε η 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Καστοριά
    Πόλος έλξης εκατοντάδων εμπορικών επισκεπτών από 40 χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι δεν αποκλείεται και να μετουσιώσουν το αρχικό τους ενδιαφέρον σε επιχειρηματικές συνεργασίες προς όφελος των Ελλήνων γουναράδων της Καστοριάς, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, αναμένεται να αποτελέσει η 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που πραγματοποιείται στο διάστημα 4-7 Μαϊου.
    Εμπορικοί επισκέπτες από 40 χώρες, 100% κάλυψη των διαθέσιμων χώρων του εκθεσιακού κέντρου, ειδικές αεροπορικές πτήσεις τσάρτερ που θα έρθουν από Ρωσία και Ουκρανία με επισκέπτες για την έκθεση και 20μελής επιχειρηματική αποστολή από την Κορέα, συνιστούν ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης.
    Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν   από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς σηματοδοτεί με τις εκθεσιακές επιδόσεις της την αρχή του τέλους – όπως όλα δείχνουν - της κρίσης που έπληξε τον κλάδο της γούνας τα τελευταία 2,5 χρόνια. 
    Όλοι όσοι μίλησαν στο βήμα των εγκαινίων, έκαναν λόγο για μια τριετία δύσκολη για την παραγωγή της γούνας που φέτος ανακάμπτει! Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης ανέφερε πως, η ανταπόκριση στην φετινή έκθεση είναι πολύ μεγάλη, με τους εκθέτες να έχουν υπερκαλύψει το εκθεσιακό κέντρο.
    Ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, τόνισε και ο ίδιος πως "μετά απο μια καταστροφική τριετία στο κλάδο της γούνας, ο κλάδος ανακάμπτει με τον εκσυχρονισμό, την πιστοποίηση προϊόντων και την προβολή στις παγκόσμιες αγορές.
    Ο δήμαρχος Καστοριάς, δήλωσε πως " η Καστοριά επιμένει στην παράδοση και στην δημιουργία. Θέλουμε να καταστήσουμε την Καστοριά   παγκόσμιο κέντρο γούνας". Ο προεδρος της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσος Τζήκας, αναφέρθηκε στην συνδιοργάνωση της έκθεσης λέγοντας πως  είναι μια στρατηγική συνεργασία. ''Είμαστε εδώ και θα είμαστε και αύριο".
    Το Fashion Gala της έκθεσης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά (την   Πέμπτη στις 18:30) στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, την Πλατεία Ντολτσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου