Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Βαριά τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το κουτάκι μπύρας στον Ιβιτς.



Βαριά τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το κουτάκι μπύρας στον Ιβιτς.
Ποιος είπε πως υπάρχει μόνο μία ( η…γνωστή) παράγκα;
Μετέφεραν και δεύτερη από την Δυτική… παραγκούπολη !
    Πολύ βαριά τιμωρία επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για το κουτάκι μπύρας που χτύπησε στο κεφάλι τον Βλάνταν Ίβιτς και τη διακοπή του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ.
    Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague αποφάσισε την απώλεια του αγώνα για τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, αφαίρεση τριών βαθμών από τα πλέι-οφ για το τριφύλλι και αφαίρεση δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
    Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δώσει μάλιστα τα δύο πρώτα παιχνίδια του την επόμενη σεζόν χωρίς κόσμο ενώ θα πληρώσει και πρόστιμο ύψους 41,500 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός έχει βέβαια το δικαίωμα της έφεσης και οι πράσινοι ελπίζουν να μειωθεί η ποινή, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την επόμενη σεζόν.
    Πλέον στη βαθμολογία των πλέι-οφ, ο ΠΑΟΚ έχει περάσει στην κορυφή με 11 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 9, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 3η θέση με 5 βαθμούς και τελευταίος ο Πανιώνιος με τέσσερις.
    Τα πράγματα, μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα για τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση ήττας από τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική και νίκης του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα πάρει το «κακό» εισιτήριο του Europa League κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία τουλάχιστον στις 20 Ιουνίου αφού στις 13 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στην Ευρώπη.
Παναθηναϊκός: «Αποτελούμε σταθερά το εξιλαστήριο θύμα»
Το ότι τιμωρήθηκε πολλές φορές, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξανατιμωρηθεί.
    Αμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά την ποινή που του επιβλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο αναφορικά με τη διακοπή του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο.
    Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η «πράσινη» ΠΑΕ, αφού γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει έφεση για τη μείωση της ποινής, καταλήγει ότι ο Παναθηναϊκός αποτελεί σε σταθερή βάση το εξιλαστήριο θύμα ως απόρροια της επιλογής του να μην διατηρεί καμία είδους σχέση με την κυβέρνηση, την ΕΠΟ και την αθλητική Δικαιοσύνη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
    «Μετά την εξοντωτική ποινή που επέβαλε στον Παναθηναϊκό η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η Π.Α.Ε. θα ασκήσει έφεση. Μέχρι τότε μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε: 
    - Τη σεζόν 2014-15 για την προκλητική συμπεριφορά του προπονητή της αντίπαλης ομάδας που ξεσήκωσε τον κόσμο, με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 100.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που ολοκληρώθηκε με νίκη της ομάδας μας με 2-1). 
    - Τη σεζόν 2015-16 για μια φωτοβολίδα με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 190.000 ευρώ πρόστιμο, μαζί την απόφαση του Υφυπουργού Κοντονή να κλείσει τη Θύρα 13 μέχρι τη λήξη της σεζόν μαζί με επιπλέον 90.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν ξεκίνησε ποτέ). 
    - Την εφετινή σεζόν για ένα μισοάδειο κουτάκι μπύρα με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών από τα play offs, αφαίρεση δύο βαθμών από τη νέα σεζόν, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 41.500 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ που διεκόπη ενώ η ομάδα μας προηγούνταν 1-0). 
    Ο Παναθηναϊκός, επειδή δεν επιδιώκει να έχει σχέσεις με την κυβέρνηση, την ΕΠΟ και την αθλητική Δικαιοσύνη, αποτελεί σταθερά το εξιλαστήριο θύμα πάνω στο οποίο εφαρμόζονται σε ετήσιο βαθμό οι πλέον αυστηρές ποινές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου