Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Η πρώτη χρυσή γούνα στην Καστοριά - Ο δημιουργός ντρέπεται για το δημιούργημα του!Η πρώτη χρυσή γούνα στην Καστοριά - Ο δημιουργός ντρέπεται για το δημιούργημα του!
    Γούνες βουτηγμένες στο "χρυσό" αξίας πολλών χιλιάδων και καρατίων! Στην έκθεση γούνας Καστοριάς παρουσιάζεται η πρώτη γούνα -παγκοσμίως- που είναι χρυσή!
    Οι χρυσές γούνες παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στην Ρωσία και η δευτερη παρουσιαση γίνεται στην Καστοριά. Η εταιρεία που πωλεί την συγκεκριμένη γούνα είναι γερμανική και ονομάζεται Soha.
    Την τεχνοτροπία, η γούνα να γίνεται χρυσή και να αποκτάει αξία 24 καρατίων την εφεύρε ένα Βούλγαρος επιστήμονας.
    Ο επιστήμονας θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, καθώς όπως δήλωσε στο Seleo, ντρέπεται να συνδεθεί το όνομα του με αυτήν την εφεύρεση, διότι αφορά γούνες ζώων και ο κλάδος του θα τον αποδοκιμάσει!
    Ο Βούλγαρος επιστήμονας ασχολειται με την νανοτεχνολογία και εφεύρε ενα μηχάνημα που "φάβει" χρυσή την γούνα. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου τρεις μήνες. "Έβλεπα όλοι να κάνουν γούνες με χρώματα αλλά κανείς δεν έκανε χρυσή γούνα. Έτσι σκέφτηκα να κάνω ένα μηχάνημα που με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας περνάει τον χρυσό πάνω στην γούνα" εξηγεί στο Seleo ο Βούλγαρος επιστήμονας.
    Οι δυο γούνες που έχουν στην έκθεση, κοστίζουν 80.000 και 100.000 ευρώ και έχουν χρυσό αξίας 24 καρατίων. Το ζώο που επεξεργάζονται ονομάζεται Swakara και υπάρχουν γούνες που φτάνουν ακόμα και τα 400.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου