Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ο Αρειος Πάγος ζητά την τοποθέτηση εισαγγελέων σε όλες τις περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου



Ο Αρειος Πάγος ζητά την τοποθέτηση εισαγγελέων σε όλες τις περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου
    Την τοποθέτηση ειδικού εισαγγελέα ανά περιοχή που θα είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης με εγκύκλιό του, υποστηρίζοντας ότι η φοροδιαφυγή αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο.
    Ειδικότερα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην επίμαχη εγκύκλιο υποστηρίζει ότι ο παράνομος τζόγος αποτελεί εστία διαφθοράς αλλά και αιμορραγίας εκατοντάδων εκατομμυρίων σε ετήσια βάση ο οποίος κυρίως γίνεται μέσω Διαδικτύου και χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
    Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι το φαινόμενο αυτό το οποίο σχετίζεται και με άλλα σοβαρά αδικήματα, ξέπλυμα, απάτη μέσω υπολογιστή και λοιπά συναντάται κυρίως σε
ίντερνετ καφέ όπου έχουν εγκατασταθεί παιγνιομηχανές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές των οποίων το λογισμικό έχει τροποποιηθεί δίνοντας τη δυνατότητα για παράνομο στοιχηματισμό.
    Οπως λέει στις επιχειρήσεις αυτού του είδους ο πραγματικός ιδιοκτήτης μονίμως απουσιάζει ενώ το προσωπικό είναι ασφαλιστικά ακάλυπτο.
    Με την εγκύκλιό του παραγγέλλει σε όλους τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας όταν σχηματίζουν δικογραφίες να αποφεύγουν να τις διαχωρίζουν, ενώ να τηρούνται λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για τους ελέγχους που διενεργούνται κάθε μήνα από τις εισαγγελικές ή τις αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου