Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Πτώση Μirage: Κατέπεσε στη θάλασσα, δεν βυθίστηκε και έπλεε προς την Εύβοια



Πτώση Μirage: Κατέπεσε στη θάλασσα, δεν βυθίστηκε και έπλεε προς την Εύβοια
    Μηχανική βλάβη ανέφερε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ένα Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέπεσε.
    Το πολεμικό αεροσκάφος ήταν το νούμερο δύο του σχηματισμού και είχε πάρει μέρος σε άσκηση που προέβλεπε εμπλοκή τεσσάρων αεροσκαφών.
    Στη συνέχεια ο 28χρονος πιλότος του αεροσκάφους επιχείρησε επανεκκίνηση, με το αεροσκάφος να μην υπακούει στις υποδείξεις. το μηχανικό πρόβλημα ήταν σοβαρό.
    Ετσι, στις 12:12 μ.μ., ο πιλότος του μαχητικού έλαβε την εντολή από τον αρχηγό του σχηματισμού να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.Το ύψος την πτήσης εκείνη την ώρα ήταν στα 500 πόδια μεταξύ Σκύρου και Σύμης, έτσι τράβηξε τους μοχλούς του εκτινασσόμενου καθίσματος και εγκατέλειψε το μαχητικό.
    Ο αρχηγός του σχηματισμού ανέφερε το συμβάν, έδωσε το στίγμα ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως είδε τον θόλο του αλεξιπτώτου να ανοίγει χωρίς να σημειωθεί κάποια εμπλοκή. Ελικόπτερα από τη Χίο και Λήμνο πήραν εντολή να ξεκινήσουν έρευνα.
    Τα κύματα που έπνεαν στην περιοχή παρέσυραν τη μικρή σωστική λέμβο με τον πιλότο στα δέκα μίλια από το σημείο της πτώσης.
    Παράλληλα, σύμφωνα με το «Εθνος» το αεροσκάφος λόγω της πορείας του και της μικρής απόστασης που είχε από την επιφάνεια της θάλασσας μετά την εκτίναξη του πιλότου δεν καρφώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στη θάλασσα. Μάλιστα, έγινε προσθαλάσσωση με το αεροσκάφος να επιπλέει λόγω της μεγάλης επιφάνειας των φτερών του.
    Το περιστατικό αμέσως γνωστοποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων και ξεκίνησε επιχείριση για την ανάκτηση του αεροσκάφους.
    Mάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές το σκάφος παρέμεινε στην επιφάνεια ενώ μάλιστα είχε πάρει κλίση προς Εύβοια. Το αεροσκάφος εντοπίστηκε μεταξύ Αγίας Άννας και Κύμης, ανοιχτά από το Σαρακήνικο.
    Πλωτά του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο για να μπορέσουν να δέσουν ώστε να μην βουλιάξει στο βυθό ενώ να σημειωθεί, τέλος ότι το βάθος στην περιοχή είναι αρκετά μεγάλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου