Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

« Μετά είκοσι ( …+ 30… ) έτη»!



ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
« Μετά είκοσι ( …+ 30… ) έτη»!
Ανάρτηση στο facebook του συμμαθητή Μιχάλη. Βάζω και ελάχιστες ( ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!... ) φωτογραφίες…
    Την Παρασκευή το βράδυ 26/05/2017 αντάμωση φίλων και συμμαθητών!!!!! Είχαν αποφοιτήσει ..το 1967 μετά από εξάχρονη διαδρομή...
    "Γυμνάσιο...+Λύκειο " Από το Τέταρτο Θεσσαλονίκης Στην οδό Συγγρού!!!!! Κατέβαιναν από την Άνω Πόλη!!!!! Συκιές.....Νεάπολη.....Επταπύργιο!!!!!!
    Ήταν νιάτα τότε!!!!!! Η χαρά της συνάντησης Μεγάλη!!!! Αγκαλιές φιλίας...φιλιά και συγκίνηση!!!!!
    Ποιός είσαι....ο Κώστας...ο Γιώργος..ο Γιάννης...ο Ανδρέας...ο Μιχάλης...ο Θανάσης..ο Δημήτρης.....ο Μπάμπης...ο Τάσος.....ο Στάθης..... Α ρε χρόνια πόσο γρήγορα πέρασαν!!!!Ι
    Ο Χρήστος καρδιοχειρουργός!!!!! Ο Δημήτρης Αρχιτέκτων.. Ο Κώστας κι ο Μιχάλης οδοντίατροι!!!! Ο Μπάμπης επιχειρηματίας.... μαθηματικοί... φιλόλογοι!!!!! Ο Γιάννης Νευρολόγος Όλες οι ειδικότητες!!!!!!  Γράψανε τη ζωή!!!!!! Κάνανε οικογένεια παιδιά!!!!Γίνανε παππούδες!!!!!
    Τώρα λειτουργεί η θύμηση για τα Μικρά και τα μεγάλα που βίωσαν....!!!!!
    Ήρθε ο Γιάννης και με πήρε μετά Από τηλέφωνο!!! και πήγαμε μαζί στην ταβέρνα "ΨΑΡΟΥ' ν'ανταμώσουμε ....  τους φίλους συμμαθητές!!!!! Μεγαλείο ψυχής όλοι!!!! τα είπαμε.. γελάσαμε... χορέψαμε.!!!!!
    Κι ύψωσαν τα ποτήρια!! Ζωή!!!!!!!!
Στην υγεία μας!!! Κι άλλες στιγμές.... όμορφες...!!
Υψωστε τα ποτήρια!!!!
Την σκέψη σας αφήσετε.... να πάει με τρεχαντηρια!!!!!
Σε πέλαγα ανοιχτά .......!
Φυσήξτε τον καπνό απο το τσιγάρο.... και στοιχηματίσετε λευκό ..!
Ενα γλάρο!!!!!!!!!!
    Άκουσαν τραγούδια του 60.  Γίνανε έφηβοι ξανά!!!!! Η ψυχή βλέπεις...δε γερνά!!!!!!! Πειράγματα και χορατά!!! «Τα γεράματα πιό δύσκολα απο τα γράμματα» τους είπα  και συμφώνησαν όλοι!!!!! Μετρήσαμε κι απώλειες!!!!!!! Ο τάδε και ο δείνα!!!!!!
    Ο Τάσος ήταν στην Αθήνα!!!!!! Του τηλεφώνησα με
messenger ....Του έδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες την αγάπη τους!!!!!! Χάρηκε και δάκρυσε από χαρά!!!!!!!!! Μερικοί είμαστε και συμμαθητές απο το Δημοτικό Συκεων 1 ..2 και τρίτο!!!!!! Η χαρά της συνάντησης δεν περιγράφετε με λόγια!!!!!! 68Χρόνοι..οι περισσότεροι....τους έλεγα 6-+8=14είμαστε!!!!!!! Παιδιά ακόμη του χθες και σήμερα!!!!!!
    Θυμάσαι τον τάδε καθηγητή!!!!!που φωνάζαμε Μπόγραδετς και μας τάραζε ...στη σφαλιάρα!!!!!!!!
    Τον άλλο τον κρητικό φυσιογνώστη...που δίδασκε φυσική...κι έλεγε να έρθουν δύο ογλού!!!!!να πούνε μάθημα!!!!κι εκείνο το ωραίο!!!! «Μωρέ και χρυσάφι έχουμε..κα πετρέλαια ....έχουμε....μα δε μα αφήνουν...να τα βγάλουμε .....! εκείνοι οι καλοί μας φίλοι «οι Αμερικάνοι»!!!!!!!»
    Καλό βράδυ φίλοι συμμαθητές!!!!!!! Μετά από πενήντα χρόνια ανταμώσαμε!!!!!.
Να βρεθούμε ξανά!!!!!
Είναι Ανασαιμιά ζωής!!!!!!!
Ανθρώπων Αγάπη!!!!!
Μιχάλης Ι Καμπέρογλου ©26/05/2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου