Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Το 1994 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προειδοποιούσε από τη Βουλή ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ



Το 1994 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προειδοποιούσε από τη Βουλή ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ
    Κατηγορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η χώρα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια «ικέτης» στο ΔΝΤ
    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε αυτό που χαρακτηρίζει τους μεγάλους πολιτικούς: τη διορατικότητα.
    Σε ομιλία του το 1994 στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι η ελληνική οικονομία έτσι όπως βαδίζει θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια «ικέτης» στο ΔΝΤ.
    Συγκεκριμένα στη συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών της κυβέρνησής του για την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής ο τότε πρόεδρος της ΝΔ αφού επέκρινε τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι πετάει λάσπη για να εμποδίσει τον λαό να καταλάβει ότι η πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή. Χαρακτηριστικά έλεγε:
    «
Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κυρίας Τσιλέρ». 
Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα

3 σχόλια: