Σάββατο 27 Μαΐου 2017

My Market: Αύξηση 100 ευρώ σε υπαλλήλους του Βερόπουλου



My Market: Αύξηση 100 ευρώ σε υπαλλήλους του Βερόπουλου
    Στην επιπλέον χορήγηση 100 ευρώ στους υπαλλήλους του Βερόπουλου που αμείβονται με βασικό μισθό προχωρά η διοίκηση του Ομίλου ΜΕΤΡΟ (My Market) μετά από συμφωνία με την ΟΙΥΕ
    Διπλή Ανάσταση για τους πρώην εργαζόμενους της Βερόπουλος που πλέον εργάζονται κάτω από την στέγη του ομίλου ΜΕΤΡΟ στα σούπερ μάρκετ που μετονομάζονται από Βερόπουλος σε My Market. Όχι μόνο δεν έχασαν την δουλειά τους όπως φοβόντουσαν αλλά οι υπάλληλοι που έπαιρναν τον βασικό μισθό θα τον δουν από 1η Ιουλίου να αυξάνεται κατά 100 ευρώ.
    Πρόκειται για μία δέσμευση της οικογένειας Παντελίαδη που ελέγχει τον όμιλο ΜΕΤΡΟ που υλοποιείται με επίσημο τρόπο μετά από συμφωνία με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τελευταίοι αναφέρουν: "Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αλυσίδας Σ/Μ Βερόπουλος από τον Όμιλο ΜΕΤΡΟ, η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με το επιχειρησιακό Σωματείο στα Σ/Μ Βερόπουλος, αλλά και το Κλαδικό Σωματείο στα Τρόφιμα, έθεσε ως πρώτο αίτημα της εξομίωση  των μισθών των εργαζομένων της πρώην Βερόπουλος με αυτούς των εργαζόμενων στα My Market.
    Πριν από την πώληση των Σ/Μ Βερόπουλος, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, γεγονός που είχε ως συνέπεια την ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων και άνισης μισθολογικής μεταχείρισης.
    Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συζητήσεις, μεταξύ Διοίκησης της Μετρό  της ΟΙΥΕ και των Σωματείων, συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε η επιπλέον χορήγηση από 1.7.2016, 100 ευρώ σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, σε μία σταδιακή πορεία εναρμονισμού του συνόλου των μισθών των εργαζομένων και  η εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο. Άλλωστε, η εταιρεία ΜΕΤΡΟ είχε εξαρχής δεσμευτεί για τη σταδιακή εφαρμογή ενιαίας πολιτικής αμοιβής και παροχών προς τους εργαζόμενους και όπως φαίνεται το τηρεί
    Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι, ακόμα και μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, είναι δυνατή η διασφάλιση των στοιχειωδών μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ΟΙΥΕ, μαζί με τα Σωματεία της, συνεχίζει να αγωνίζεται για την εφαρμογή και την επαναφορά των Συλλογικών μας Συμβάσεων σε όλους τους κλάδους μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου