Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Εισαγγελέας για το ατύχημα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο ΘεσσαλονίκηςΕισαγγελέας για το ατύχημα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Τζαμαρία αποκολλήθηκε από κούφωμα μέσα σε σχολική αίθουσα
Λυόμενο, που στήθηκε 37 χρόνια πρίν, και…. «Κύριος οίδεν» τι συντήρηση γίνεται…..
    Ποινικές ευθύνες αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το περιστατικό που είδε το «φως» της δημοσιότητας με την πτώση τζαμαρίας -που αποκολλήθηκε από κούφωμα- μέσα σε σχολική αίθουσα, όπου φιλοξενούνταν μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
    Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, την οποία ανέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Ανάληψης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.  Ειδικότερα, το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου. Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελέας ζήτησε να ληφθούν ένορκες καταθέσεις από τον διευθυντή του σχολείου, τη δασκάλα που βρισκόταν τη στιγμή του συμβάντος στην αίθουσα, κι όποιον άλλον κριθεί σκόπιμο, ενώ ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης, θα ληφθεί από τον υπεύθυνο συντήρησης του κτιρίου.
    Το συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, αλλά έγινε γνωστό μόλις χθες. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μαθητών. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης φιλοξενείται μαζί με το Ε' Γυμνάσιο σε συγκρότημα λυόμενων κτιρίων, που στήθηκε μετά το μεγάλο σεισμό του '78, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.
    Το κτίριο όπου στεγάζεται το 12ο Δημοτικό Σχολείο, μετά το παραπάνω συμβάν, κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου