Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Eκεί που οι Θεσσαλονικείς περιμένουν μισή ώρα για ένα σουβλάκι.



Eκεί που οι Θεσσαλονικείς περιμένουν μισή ώρα για ένα σουβλάκι.
    Ουρές σε σαντουιτσάδικα εδώ στη Θεσσαλονίκη δε βλέπαμε ποτέ. Ούτε και στα χρόνια τα καλα, πολύ πριν από την οικονομική κρίση. Θέλεις γιατί είχαμε πολλά και καλά, θέλεις γιατί είχαν καλό σέρβις, τέτοιο φαινόμενο, εάν εξαιρέσεις κάποιες σύντομες ...μόδες, δεν θυμόμαστε.
    Όσοι μένουν δυτικά όμως και περνούν από την Λαγκαδά θα έχουν παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια κάποιες ανεξήγητες ουρές καμία 500αρια μέτρα δεξιά πριν από την αερογέφυρα της Σταυρούπολης.  Ούρες πελατών  θα συναντήσεις είτε πας στις τρείς το μεσημέρι, είτε πας στις τρείς το πρωί. Το πιο γνωστό σουβλάκι στην δυτική πλευρά της πόλης είναι ο Ζυγός.
    Οι ψησταριές αδειάζουν και γεμίζουν στο δευτερόλεπτο. Οι πελάτες του δεν έχουν ηλικιακό όριο, θα δεις από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, ξενύχτηδες μέχρι και ηλικιωμένους να κάθονται στα τραπεζάκια του.
    Οι πελάτες σχηματίζουν ουρές μέχρι έξω, φτάνοντας στο πεζοδρόμιο, περιμένοντας για να φάνε. Υπάρχουν πελάτες που περίμεναν μέχρι και μίση ώρα, καθώς ο αριθμός των πελατών που εξυπηρετούνταν ήταν μεγάλος.
    Το όνομα του μαγαζιού προέρχεται από το γνωστό νυχτερινό κέντρο ''Ζυγός'' από όπου πήρε και το όνομα του, το οποίο βρίσκονταν λιγα μέτρα πιο κάτω από το σημερινό μαγαζί. Μετρά 11 χρόνια ζωής και είναι το πλέον πολυσύχναστο φαγάδικο στη δυτική Θεσσαλονίκη.
    Στo σουβλάκι του Ζυγού έχουν σημειωθεί ρεκόρ. «Ένας πελάτης, έφαγε 100 σουβλάκια μέσα σε ένα βράδυ, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί κάποιος με 50 σουβλάκια στην καθισιά» αναφέρει στο seleo, ο ιδιοκτήτης του Ζυγού, Παύλος Προκοπίδης.
    Ως προς το μυστικό που προκαλεί το αδιαχώρητο στο μαγαζί σε τέτοιους  καιρούς που τα λουκέτα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης πέφτουν «βροχή», ο κ. Προκοπίδης αναφέρει πως, «αυτό που μετράει είναι η ποιότητα, όταν ο πελάτης μείνει ευχαριστημένος θα ξανα έρθει. Ξέρω πελάτες από τότε που ξεκίνησα τη δουλειά και μέχρι και σήμερα είναι πελάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου