Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Χιλιάδες αυτοκίνητα με ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας λόγω λάθους της εφορίας!



ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Χιλιάδες αυτοκίνητα με ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας λόγω λάθους της εφορίας!
    Ανάστατοι είναι οι επαγγελματίες από τον κλάδο αυτοκινήτου στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς μετά την αποκάλυψη των «Ειδήσεων» με τίτλο «Πρόστιμα-φωτιά για 40.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ.» αντιλήφθηκαν πως τα ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας αφορούσαν και τους ίδιους ασχέτως αν έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του στόλου των οχημάτων τους από τον Δεκέμβριο του 2016 ή και νωρίτερα!
    Ωστόσο οι βεβαιωμένες οφειλές για ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας φαίνεται πως οφείλεται σε λάθος των εφοριακών οι οποίοι αντί να καταγράψουν στο σύστημα τις καταθέσεις των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων μία προς μία ως όφειλαν, το αμέλησαν και τους «έπιασε» στον ύπνο η έκτακτη διασταύρωση στοιχείων που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
    Ειδικότερα όπως καταγγέλλουν στο Enikonomia.gr ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης αλλά και εμποριών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων το θέμα αναμένεται να λάβει τεράστιες διαστάσεις καθώς είναι χιλιάδες τα αυτοκίνητα που φαίνεται πως δεν έχουν εξοφληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 ενώ βρίσκονταν σε ακινησία από τα τέλη του 2016.
    Σύμφωνα μάλιστα με επιστολή που έχουν αποστείλει στο Enikonomia.gr το λάθος οφείλεται στους εφοριακούς οι οποίοι δεν έχουν καταγράψει στο σύστημα τις ακινησίες χιλιάδων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα ο ξαφνικός έλεγχος που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να εντοπίσει χιλιάδες αυτοκίνητα της περιοχής με απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας.
    Η επιστολή των επαγγελματιών από τον κλάδο αυτοκινήτου στο Ηράκλειο Κρήτης προς το Enikonomia.gr αναφέρει χαρακτηριστικά: 
     «Διαβάσαμε με ενδιαφέρον το άρθρο σας στις «Ειδήσεις» για τα πρόστιμα προς τα οχήματα που δεν έχουν καταβάλει Τέλη Κυκλοφορίας, επ’ αυτού σας πληροφορούμαι ότι στο Ηράκλειο έχουμε βρεθεί όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης Ι.Χ. αλλά και εμπορίες με βεβαιωμένες οφειλές στην Δ.Ο.Υ για τέλη κυκλοφορίας τα οποία όμως δεν χρωστάμε!
    Αυτό το λάθος της Δ.Ο.Υ έχει γίνει γιατί όταν καταθέσαμε τις πινακίδες των οχημάτων μας στο τέλος του 2016 αντί οι υπάλληλοι της εφορίας να τα περάσουν σε ακινησία ένα-ένα, ως όφειλαν, μας ζήτησαν και φτιάξαμε μια χειρόγραφη λίστα την οποία και υπέγραφαν αυτοί με σκοπό κάποια στιγμή να τα περάσουν, όπως καταλαβαίνετε δεν τα καταχώρισαν ποτέ!
    Ήρθαμε λοιπόν στο σήμερα και διαπιστώσαμε όλοι μας με έκπληξη ότι χρωστάμε τέλη των οχημάτων μας τα οποία τα είχαμε κατατεθειμένα!
    Η λύση που μας έδωσαν από την εφορία είναι να εκτυπώσουμε τις οφειλές που μας έχουν έρθει από το Taxisnet να τις πάμε στην εφορία να γίνει διασταύρωση με τους αρ. κυκλοφορίας που χρωστάμε και σε 2 μήνες λέει θα το έχουν λύσει !!!
    Ωστόσο εμείς αν θέλουμε κάποια φορολογική ενημερότητα πρέπει να τρέχουμε στον συγκεκριμένο υπάλληλο στο τμήμα αυτοκινήτων να δίνει εντολή ότι δεν χρωστάμε Τέλη Κυκλοφορίας, για να μας δίνουν, κάτι που μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται και ως επιχειρηματίες του κλάδου έχουμε πια κουραστεί, εκτός από το ότι φορολογική αφαίμαξη που ξεκινάει πάντα πρώτα από το αυτοκίνητο έχουμε και μία συνεχώς διογκωμένη γραφειοκρατία σε όλους τους τομείς της εμπορίας αυτοκινήτων. Καλό κουράγιο σε όλους μας!».
    Πάντως ακόμη και οι επαγγελματίες από τον κλάδο αυτοκινήτου δεν έχουν αντιληφθεί πως εξαιτίας του λάθους των εφοριακών μπορεί σε λίγο καιρό να εμφανιστούν και τα πρόστιμα για ανασφάλιστα αυτοκίνητα στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxisnet...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου