Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ανοίγουν τις πόρτες τους το Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία της Β. Ελλάδας



Ανοίγουν τις πόρτες τους το Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία της Β. Ελλάδας
    Ανοίγουν τις πόρτες τους στο οινόφιλο κοινό και περιμένουν όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη να τα γνωρίσουν. Τα οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας γιορτάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου τις «Ανοιχτές Πόρτες» και προσκαλούν τον κόσμο να τα επισκεφτεί, να ζήσει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και να… μυηθεί στην τέχνη της οινογνωσίας, εντελώς δωρεάν.
    Όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου ειδήσεων «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9″, ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», Στέλιος Κεχρής, πρόκειται για μια γιορτή που προσελκύει περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
    Αυτή είναι η 13η χρονιά που πραγματοποιείται ενώ οι ώρες που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να επισκεφτεί τα οινοποιεία είναι από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
    «Το πρόγραμμα έχει πολλές δραστηριότητες. Εκτός από τις ξεναγήσεις και τις δοκιμές κρασιών θα υπάρχουν συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και άλλες εκπλήξεις», είπε ο κ.Κεχρής.
    Οι επισκέπτες στα οινοποιεία της Β.Ελλάδας ξεπερνούν συνολικά τους 100.000 ετησίως, σύμφωνα με τον κ.Κεχρή, καθώς ο οινοτουρισμός είναι ένας τομέας που συνεχώς κερδίζει έδαφος.
    Σημειώνεται ότι το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει από το 2013 στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, εντάσσοντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη. Για το 2017, η εκδήλωση έχει οριστεί για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.
    Τα τελευταία χρόνια οι δύο οινοτουριστικές εκδηλώσεις «Ανοιχτές Πόρτες» και «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» πραγματοποιούνται πλέον πανελλαδικά σε όλα τα οινοποιεία των περιφερειακών ενώσεων οινοπαραγωγών της Ελλάδας.
    Αναλυτικά οι οκτώ διαφορετικές οινικές διαδρομές της Βόρειας Ελλάδας είναι οι εξής:
Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
– Tsantali – Αμπελώνας Ραψάνης
– Κτήμα Κατσαρού
Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
– Κατώγι Αβέρωφ
– Κτήμα Γκλίναβος
– Zoinos Winery
Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
– Κτήμα Βογιατζή
– Κτήμα Δύο Φίλοι
– Κτήμα Στεργίου
– Κτήμα Άλφα
Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
– Μπουτάρη – Οινοποιείο Νάουσας
– Κυρ-Γιάννη – Οινοποιείο Νάουσας
– Κτήμα Φουντή
– ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα
Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
– Κτήμα Χατζηβαρύτη
Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
– Κεχρής
– Κτήμα Γεροβασιλείου
Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
– Κτήμα Πόρτο Καρράς
– Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους
Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
– Κτήμα Βιβλία Χώρα
– Κτήμα Τέχνη Οίνου
– Κτήμα Παυλίδης
    Σε όλα τα οινοποιεία πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ενώ στα περισσότερα από αυτά υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, ειδικό πρόγραμμα για παιδιά, προτάσεις για φαγητό και πολλά ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου