Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Με χαμόγελα και χειραψίες η συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν στη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής


Με χαμόγελα και χειραψίες η συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν στη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής
https://www.iefimerida.gr/
    Με θερμή χειραψία και χαμόγελα ξεκίνησε η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο Ανόι, με τον Τραμπ να χαρακτηρίζει την σχέση τους «καλή».
    Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν χειραψίες με φόντο έξι σημαίες της κάθε χώρας, για την πρώτη συναντησή τους μετά την ιστορική σύνοδο στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Ιούνιο.
    Οι δύο ηγέτες συναντήθηκα σήμερα σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο Ανόι του Βιετνάμ
    «Είναι τιμή μου να είμαι με τον πρόεδρο Κιμ. Είναι τιμή να είμαστε μαζί» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
    Στα εισαγωγικά σχόλια, ο Τραμπ ήταν αυτός που μιλούσε κατά κύριο λόγο, και για άλλη μία φορά υποσχέθηκε ευημερία στη Βόρεια Κορέα και απευθύνθηκε σε επικριτές που έλεγαν πως η αρχική τους κοινή δήλωση ήταν ασαφής και δύσκολο να επιτευχθεί.
    «Είναι υπέροχο να είμαι μαζί σου. Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη πρώτη σύνοδο» είπε ο Τραμπ. «Ένιωσα ότι ήταν πολύ πετυχημένη. Μερικοί άνθρωποι θα ήθελαν να την δουν να γίνεται πιο γρήγορα. Είμαι ικανοποιημένος, είσαι ικανοποιημένος. Θέλουμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουμε».
    Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν μια θερμή χειραψία
    «Νόμιζα ότι η πρώτη σύνοδος κορυφής ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω πως κι αυτή θα είναι το ίδιο καλή ή ακόμη πιο πετυχημένη από την πρώτη» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
    Όπως έχει επανειλημμένα αναφέρει, ο Τραμπ επεσήμανε την προσωπική χημεία με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ενώ αναφέρθηκε και στα πυρηνικά. «Κάναμε μεγάλη πρόοδο και νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόοδος ήταν πως η σχέση μας είναι πραγματικά πολύ καλή» είπε ο Τραμπ.
    Ο Τραμπ μάλιστα, δήλωσε ότι είναι τιμή του να βρίσκεται με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας
    Όσο για το οικονομικό δέλεαρ που ελπίζει πως θα πείσει τον Κιμ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα που αναπτύσσει το έθνος του εδώ και χρόνια, δήλωσε: «Νομίζω ότι η χώρα σας έχε ένα τεράστιο οικονομικό δυναμικό. Απίστευτο. Απεριόριστο» δήλωσε ο Τραμπ.
    Και οι δύο άνδρες χαμογέλασαν μπροστά στις κάμερες προτού ανταλλάξουν χειραψία.
    Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως η δεύτερη Σύνοδος
Κορυφής του με τον Ντόναλντ Τραμπ επετεύχθη χάρη στην «θαρραλέα πολιτική απόφαση» του Αμερικανού προέδρου.
    Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, είπε πως υπήρξε «πολύ σκέψη, προσπάθεια και υπομονή» ανάμεσα στο σήμερα και τον περασμένο Ιούνιο, όταν είχε συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Αμερικανό ηγέτη στη Σιγκαπούρη.
    Ο Κιμ δήλωσε πως ο «εξωτερικός κόσμος» έχει «παρανοήσει» την σχέση ΗΠΑ- Βόρειας Κορέας στην περίοδο μετά την Σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη. Είπε πως ελπίζει ότι η τωρινή σύνοδος θα γίνει ευπρόσδεκτη από όλους».
    Πιο χαλαροί και φιλικοί οι δύο ηγέτες στο «κοινωνικό δείπνο»
    Λίγο αργότερα, οι δύο άνδρες πήραν την θέση τους στο στρογγυλό τραπέζι για το «κοινωνικό δείπνο» και εμφανίστηκαν πιο χαλαροί και φιλικοί.
    «Τίποτα δεν είναι τόσο καλό όσο ένα ωραίο ιδιωτικό δείπνο» αστειεύτηκε ο Τραμπ καθώς μια περιορισμένη ομάδα δημοσιογράφων τραβούσε φωτογραφίες, ζητώντας τους μάλιστα να τους δείχνουν «καλούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου