Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (24/2/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (24/2/2019)
    Και το βιολί, βιολάκι! ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ! ΩΚΕΑΝΙΣ! Κρυφτείτε, κλειδωθείτε, θα πεθάνουμε στο χιόνι και στο κρύο! Αυτά με λίγα λόγια μας έλεγαν για τη νέα κακοκαιρία, που τα ΜΜΕ την παρουσίαζαν σαν «έκτακτο γεγονός». Και ήρθε, από εχτές το πρωί… Και άρχισαν οι… «ειδήσεις»! Αποκλεισμένες περιοχές μέσα στη Θεσσαλονίκη… Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα…. Λίγο ακόμα, και θα μας έλεγαν πως αποκλείστηκε η πλατεία Αριστοτέλους! Έβλεπα από τη βεράντα τους δρόμους, και κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα. Και όλα αυτά, ΓΙΑΤΙ;;;; Επειδή χιόνισε χειμωνιάτικα, και έπιασε 5 πόντους χιόνι! Γιατί, τόσο ήταν! Παγωνιά….. Μέχρι το -1 Κελσίου, όχι παρακάτω! Πανικός! Έκτακτα δελτία! Κινδυνολογία! Και , εν κατακλείδει, ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ! Εαν υπάρχουν άχρηστοι και απαίδευτοι που μόλις δούν 5 πόντους χιόνι φωνάζουν τους πάντες να τους σώσουν, δεν φταίνε οι υπόλοιποι να τους ακούν. Άρχισαν να φωνάζουν και να ζητούν αλάτι, ενώ δεν έπιασαν ούτε μια σκούπα ( γιατί φτυάρι δεν χρειαζόταν) να σκουπίσουν το χιόνι. Το κλασσικό: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ! Βρε, άειντε από δώ…. Άχρηστοι!
----------------------------------------------------
    Και λέει το ΙΟΒΕ, πως το 65% των Ελλήνων δεν τα βγάζει πέρα. Μα, πώς να τα βγάλει πέρα με 27% ανεργία; Και οι άνεργοι, πώς ζούν; Με το φιλοδώρημα του ΟΑΕΔ; Όχι βέβαια… Ζούν από τους συγγενείς τους, ιδιαίτερα τους  γονείς που μάλλον είναι συνταξιούχοι, και που η σύνταξή τους περικόπτεται συνεχώς από γαλάζια, πράσινα και κόκκινα «ψαλίδια». Πάνε να μας δημιουργήσουν μια εικόνα ανάπτυξης, όμως η αλήθεια είναι πως η ύφεση και η κακομοιριά αυξάνεται καθημερινά. Και για να υπάρχει και «ενδιαφέρον», μας πετάνε και ένα κόκκαλο για επιστροφή δώρων κτλ, με το σκεπτικό πως «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία»! Αυτό σημαίνει πως θα προλάβουμε να πεθάνουμε εμείς! Για να δικαιώσουμε και εκείνο τον αλήτη που είπε πως το συνταξιοδοτικό κόστος θα επιλυθεί με… «φυσικό τρόπο». Μερικά πράγματα, είναι φυσιολογικά και γίνονται, αλλά…. δεν λέγονται!
----------------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου