Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Η πιο απάνθρωπη αγγελία εύρεσης εργασίας δημοσιεύτηκε στη Σρι Λάνκα


Η πιο απάνθρωπη αγγελία εύρεσης εργασίας δημοσιεύτηκε στη Σρι Λάνκα
    Στη Σρι Λάνκα δεν μπορούν να βρουν πλέον επαγγελματίες εκτελεστές. Η θέση παραμένει κενή εδώ και πέντε χρόνια, από τότε που παραιτήθηκε ο τελευταίος δήμιος.
    Πλέον, η κρατική εφημερίδα της χώρας δημοσιεύει αγγελία εύρεσης αγγελιών, αλλά και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Ο αιτών πρέπει να είναι ηλικίας 18-45, ηθικός και ψυχικά δυνατός. Φυσικά, μιλάμε πάντα για άνδρα. Ο μισθός θα είναι 36.310 ρουπίες (203 $)
    Η θανατική ποινή είναι νόμιμη στη Σρι Λάνκα, αλλά δεν έχει γίνει καμία εκτέλεση από το 1976.
    Η κυβέρνηση, όμως, θέλει να βρει δύο δήμιους (
βασικό και αντικαταστάτη), για να βάλει φρένο στο εμπόριο ναρκωτικών. Στη χώρα υπάρχουν περίπου 1.300 θανατοποινίτες, από τους οποίους οι 48 έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.
    Ο προηγούμενος δήμιος παραιτήθηκε το
2014, καθώς έπαθε σοκ όταν είδε για πρώτη φορά τις αγχόνες.  Ενας άλλος προσελήφθη πέρυσι, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δουλειά.
    Στις
7 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της χώρας, Μαιτριπάλα Σιρισένα, είπε στη Βουλή ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει τη θανατική ποινή για όσους έχουν καταδικαστεί για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
    Ο Μπιράζ Πατνάικ, διευθυντής της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Νότιας Ασίας, της Διεθνούς Αμνηστίας, έγραψε στο Twitter ότι: «
Δεν υπάρχει χώρος για τη θανατική ποινή σε μια πολιτισμένη κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου