Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Στέκια για τέλειο τυλιχτό κεμπάπ στην Αθήνα


Στέκια για τέλειο τυλιχτό κεμπάπ στην Αθήνα
    Τα πιο ζουμερά, πιο πικάντικα, πιο… διαίτης κεμπάπ τυλίγονται και σερβίρονται σε πολίτικα ψητοπωλεία και σουβλατζίδικα της πόλης.
    Το ανατολίτικο έδεσμα φιγουράρει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των απανταχού μερακλήδων σουβλακοφάγων.
    Και οι παρακάτω διευθύνσεις όχι μόνο το σερβίρουν σκέτο, σε μερίδα, αλλά το τυλίγουν κιόλας για να το πάρουμε και στο χέρι.
Λευτέρης ο Πολίτης
Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια, τηλ: 2105225676
Πίσω από τον «Χόντο» δοκιμάζουμε το τέλειο τυλιχτό κεμπάπ με κρεμμύδι και ντομάτα. Απλό ή (πολύ) καυτερό με παπρικα, το τυλιχτό του Λευτέρη είναι αναμφισβήτητα το απόλυτο hit του καλτ μαγαζιού της Ομόνοιας, έξω από το οποίο από τις 10.00 το πρωί γίνεται… διαδήλωση μερακλήδων

Θανάσης
Μητροπόλεως 69, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0324 4705
Για δεκαετίες μας φιλεύει το πιο ζουμερό κεμπάπ σε πίτα, απλό λιτό και απέριττο με ντοματούλα και κρεμμυδάκι. Συνεχίζει ακάθεκτος με αέρα παλιού σουβλατζίδικου να κάνει και να τυλίγει αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει, κρατώντας την ποιότητα ψηλά σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή.

Κυρ Αρίστος
Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109822320
Στον όμορφο χώρο του που παραπέμπει σε μπακαλοταβέρνα του παρελθόντος, ο Κυρ Αρίστος στο Φάληρο σερβίρει (και τυλίγει) ζουμερό, πεντανόστμο και καθαρό σε γεύση κεμπάπ κανονικό αλλά και κοτόπουλο για τους λιτοδίαιτους.

Πάπιγκο
25ης Μαρτίου 9, Χολαργός, τηλ.: 210 6532529
Συνοικιακό σουβλατζίδικο, το οποίο έχει αποκτήσει όνομα στην περιοχή (και) για το φοβερό του κεμπάπ, το οποίο τυλίγει σε τραγανή λαδωμένη πίτα και συνοδεύει με ό,τι του ζητήσετε.

Ο Πρόεδρος
Το όνομα είναι και link
Αλυσίδα κεμπαμπτζίδικων με σταθερά υψηλή ποιότητα και γεύση, ο Πρόεδρος δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, μιας και το τυλιχτό του έχει όλα όσα ζητούν οι φαν του παραδοσιακού κεμπάπ. Εξίσου ωραία και η βερσιόν με κοτόπουλο.

Τα Χειροποίητα Του Μιχάλη
Δρυάδων 9, Ηράκλειο, τηλ: 21 0285 5800
Λιτό σουβλατζίδικο με παράδοση χρόνων στα χειροποίητα κρέατα, με αποκορύφωμα το κεμπάπ του, το οποίο είναι ζουμερό και πεντανόστιμο, και φτιάχνεται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη με την τέλεια αναλογία μπαχαρικών και κρέατος.

Σάββας
Το όνομα είναι και link
Έτερη αλυσίδα/ψησταριά, η οποία ειδικεύεται στα κεμπάπ τυλιχτά και μη. Το κεμπάπ του Σάββα είναι απλό, τίμιο, «βρώμικο» όσο πρέπει και χορταστικότατο σε πίτα με πατατούλες, τζατζίκι και λοιπά.

Παναγιώτης
Αγίου Παύλου 13, Περιστέρι, τηλ: 21 0574 5701
Κοντά σταθμό του μετρό του Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι, το κεμπάπ του Παναγιώτη είναι θρύλος για την περιοχή και όχι μόνο. Ζουμερό, σκέτος αφρός, σερβίρεται τυλιχτό με τζατζικάκι, πατάτα, ντομάτα και κρεμμύδι, αλλά και σε μερίδα (ή μισή για τους φιτ τύπους).

Τόμας
Σαρκουδίνου 43, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9015981
Έχει αποκτήσει διαστάσεις θρύλου στη συνείδηση των φίλων των ανατολίτικων γεύσεων, που καταφθάνουν σε αυτό το κρυμμένο «διαμαντάκι» του Νέου Κόσμου για να απολαύσουν ατόφια τη γεύση ενός τυλιχτού με ψητή ντομάτα, κρεμμύδι και σος γιαουρτιού.

Αγοραστός
Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0661 7353
Η κουζίνα του περιστρέφεται γύρω από τις ανατολίτικες γεύσεις, και δη το κεμπάπ, το οποίο μαρινάρεται και τυλίγεται με νοστιμότατη πιτούλα, σος γιαουρτιού, κρεμμύδι και πατάτες. Στις μερίδες, ξεχωρίζουν το κασερλί και το καυτερό αδάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου