Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αφιέρωμα στο Γ. Ζαμπέτα


Αφιέρωμα στο Γ. Ζαμπέτα
https://thessbomb.blogspot.com
    Μια βραδιά-αφιέρωμα. Μια συναυλία, τιμή στον «άρχοντα» του μπουζουκιού. Ένα ξενύχτι όπως αυτά που ταιριάζουν σε μεγάλους συνθέτες που «σφράγισαν» με τα τραγούδια τους την ελληνική μουσική σκηνή.
    Την
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, το ΞΕΦΩΤΟ τιμά το Γιώργο Ζαμπέτα. Ερμηνεύουν η Μοναδική Σοφία Εμφιετζή και οι εξαιρετικοί, Φώτης Θεοδωρίδης και Μαρία Ρηγοπούλου.
    «
Ο Ζαμπέτας ως συνθέτης χωράει μέσα στην πρώτη δεκάδα των μεγάλων μορφών του ρεμπέτικου και λαϊκού μας τραγουδιού. Ως μπουζουκτσής ήταν ο καλύτερος, από την άποψη του προσωπικού ήχου, αλλά σαν σώου-μαν ήταν μοναδικός» είχε πει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος για τον σπουδαίο δημιουργό, σημειώνοντας πως «αν είχε γεννηθεί την Αμερική θα πρωταγωνιστούσε πιθανότατα στην παγκόσμια σκηνή!» Γιατί ο Ζαμπέτας ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που παίζεται το μπουζούκι.   Ήταν ταυτόχρονα δεξιοτέχνης και συνθέτης αλλά την ίδια ώρα και γλωσσοπλάστης, γνωστός για τις επικές του ατάκες.
    Στον κορυφαίο Γιώργο Ζαμπέτα, με αφορμή και τη συμπλήρωση 27 χρόνων από τότε (
10 Μαρτίου) που έφυγε για το πάλκο των «αθανάτων», είναι αφιερωμένη η συναυλία της Παρασκευής. Θα ακουστούν μικρά, λαϊκά αριστουργήματα όπως… Αλήτη, Δεν έχει δρόμο να διαβώ, Έρημοι Δρόμοι, Ήρθα κι απόψε, Θεσσαλονίκη, Κυρ’ Αλέκο, Μάλιστα Κύριε, Ο αράπης, Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα, Τα δειλινά, Σταλιά-Σταλιά, Τι γλυκό να σ’ αγαπούν, Τι να φταίει, Τ’ αδιέξοδο, Το γράμμα, Το θέμα είναι να τη βρω, Το καράβι και πολλά ακόμη..
Βραδιά για μερακλήδες
    Αυτή η
Παρασκευή στο ΞΕΦΩΤΟ είναι βραδιά  μιας άλλης φιλοσοφίας. Απευθύνεται  σε όλους όσοι αγαπούν το λαϊκό τραγούδι, όσοι επιζητούν την εγγύτητα στη διασκέδαση, τη γλώσσα που μιλάει «στρέιτ θρου, ράιτ θρου»!
    Ελάτε για γλέντι και διασκέδαση με τα τραγούδια της καρδιάς μας. Στο πάλκο, οι εξαιρετικοί μουσικοί του
ΞΕΦΩΤΟΥ.
ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!
Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα
Ώρα Έναρξης 22.30
Εισιτήριο θεάματος 6€ 
 Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911                         
Ποτά 8€
Μπύρα, κρασί 6€ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου