Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

«Βάφτιζαν» ελληνικά ροδάκινα ως σερβικά και τα πουλούσαν στη Ρωσία


«Βάφτιζαν» ελληνικά ροδάκινα ως σερβικά και τα πουλούσαν στη Ρωσία
Newsroom iefimerida.gr
    Πέντε έμποροι φρούτων που εισήγαγαν ροδάκινα από την Ελλάδα και στη συνέχεια τα πωλούσαν στη ρωσική αγορά σαν σερβικά προϊόντα, συνελήφθησαν στη Σερβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
    Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια επιχείρησης της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας ισχύει από τον Αύγουστο του 2000 καθεστώς ελεύθερου εμπορίου.
    Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι έγιναν και 54 προσαγωγές αγροτών που παρείχαν παραστατικά έγγραφα στους εμπόρους για να μπορούν να «βαφτίσουν» σερβικά, τα ελληνικά φρούτα.
    Στο κύκλωμα που δρούσε από τα μέσα του 2017 μέχρι σήμερα, συμμετείχαν οι εταιρίες „''Coja Promet'', "Citrum AKZ" και "D&B Trans" όπως και μεγάλος αριθμός αγροτών. Οι εταιρίες αυτές εισήγαγαν τα φρούτα από την Ελλάδα, στη συνέχεια εξασφάλιζαν παραστατικά παραγωγής από αγρότες, σε διάφορες περιοχές της Σερβίας και τα εξήγαγαν στην Ρωσία.
    Το σερβικό ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι τα διαφυγόντα κέρδη από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα των εταιριών ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου