Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

«ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ: Ευλογία – Ευωδία Αγίας Γής» : ΜΕΡΟΣ Α΄ (1)


ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
«ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ: Ευλογία – Ευωδία Αγίας Γής» : ΜΕΡΟΣ Α΄ (1)
Δημοσίευση: Εισαγωγή – Γενική τοποθέτηση
    Ο καλός μου φίλος και συνάδελφος Γιώργος Φωτόπουλος, μετά την αποστρατεία του, άρχισε να πηγαίνει στους Άγιους Τόπους, στην αρχή σαν συνοδός γκρούπ, για να «γεμίσει» τον χρόνο του. Τα ταξίδια του αυτά, «ξύπνησαν» και γέμισαν το θρησκευτικό του συναίσθημα, έτσι που κάθε φορά που γύριζε, με αδημονία περίμενε το επόμενο ταξίδι, για να επιστρέψει στους Άγιους Τόπους όπου γαλήνευε η ψυχή του. Από τα ταξίδια του, δεν είχε οικονομικές απολαβές, αλλά το έκανε με απέραντη χαρά και ευτυχία.
    Μετά από κάποια χρόνια συνεχών επισκέψεων, άρχισε την συγγραφή του βιβλίου
«ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ Ευλογία – Ευωδία Αγίας Γής»
το οποίο και τελικά εξέδωσε το 2005, μέσω του τουριστικού πρακτορείου που τότε συνεργαζόταν. Σήμερα, κυκλοφορεί η 5η έκδοση του βιβλίου, έχει μεταφραστεί στα ρωσικά, και πωλείται σε Ιερές Μονές των Αγίων Τόπων προς 10 ευρώ, χωρίς κέρδος για τον ίδιο.
    Το βιβλίο πραγματεύεται όλα τα Ιερά Προσκυνήματα, και τις Ιερές Τελετές που πραγματοποιούνται, στην ευρύτερη περιοχή Ισραήλ – Παλαιστίνης, όπως φαίνονται και στον πίνακα περιεχομένων.
    Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο βιβλίο, είναι ένα άριστο βοήθημα για τον θρησκευτικό τουρισμό, που πάντοτε αποτελεί «πόλο έλξεως» για τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς, και για το λόγο αυτό, καθημερινά (ελπίζω) θα αναρτώ κεφάλαιά του, μέχρι το τέλος του.
    Καλή ανάγνωση, αλλά και μελέτη!
Ανδρέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου