Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

3.Επίπληξη της ΕΣΗΕΑ στον Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Αυγούστου Κορτώ3.Επίπληξη της ΕΣΗΕΑ στον Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Αυγούστου Κορτώ
Καλά του έκαναν του βλαμένου !
Από πού και ως πού αποκαλεί την Αυγουστίνα   ’κυρά-Αυγουστίνα’’ ?
Ρε δε ντρεπόμαστε λέω εγώ, με όλους αυτούς που ‘’ΚΟΥΝΑΝ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΙΑ’’ και είναι και ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ από πάνω
Σε λίγο, θα κυκλοφορήσει και το σλόγκαν ‘’ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΣΑΝ ΠΟΥΣΤΗΣ’’!
     «Επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στου χώρους εργασίας». Αυτή είναι η ποινή που επέβαλε η ΕΣΗΕΑ στον Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει το Μάρτιο του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.
    Υπενθυμίζεται πως στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Δήμος Βερύκιος, θέλοντας να σχολιάσει την απόφαση του Κορτώ να μην συμμετάσχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί είναι αφοσιωμένος στον άντρα του, ξέσπασε κατά του συγγραφέα τον οποίο χαρακτήρισε «κυρά Αυγουστίνα», ενώ επικρότησε σχόλιο ακροατή του που έλεγε ότι τους γκέι «τους χρειάζεται χρυσαυγίτης».
    Για «οξύτατη κριτική με άστοχες εκφράσεις σε μια άκρως προκλητική –κατά τη γνώμη μου- δήλωση, που στόχο είχε να προκαλέσει ντόρο και όχι να προωθήσει τα πάγια αιτήματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας» έκανε λόγο στην έφεσή του ο δημοσιογράφος.
    «Αυτά που είπα για τον Κορτώ είχαν ως στόχο να κρίνω τον ακραίο τρόπο με τον οποίο ήθελε να προκαλέσει την ελληνική κοινωνία. Επαναλαμβάνω και είμαι πεπεισμένος ότι η φράση «δεν ασχολούμαι με τα κοινά, αλλά με τον άντρα μου και τα βιβλία μου», προκαλεί την ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε.
    «Το σκεπτικό της απόφασης ανοίγει το δρόμο για περισσότερο σεβασμό απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και την άνευ όρων καταδίκη της στοχοποίησής τους», ήταν το σχόλιο του Αυγούστου Κορτώ στο Facebook στο άκουσμα της ποινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου