Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

1.Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ



1.Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΣΤΙΣ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
«Δεί του αγαθού ανδρός παυομένου της Αρχής μη πλουσιότερον, αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι» (ΒΙΑΣ)
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α
            Παίρνοντας αφορμή από τις ευαισθησίες που πιστεύουμε ότι έχει ο νέος ΥΕΘΑ σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις που κυριάρχησε στα Μ.Μ.Ε. τα τελευταία τριάντα χρόνια, για τα υπέρογκα ποσά που διατίθεντο σε εξοπλισμούς κ.λπ. για τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα ήθελα με το δημοσίευμά μου αυτό να επισημάνω ορισμένα πράγματα για την αποκατάσταση, κατά την γνώμη μου, της αλήθειας και την πηγή του κακού.
ΠΡΩΤΟΝ: Είναι πολύ ορθό αυτό που γράφεται, ότι εφ’ όσον η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε., τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Άρα για την διαφύλαξή τους υπεύθυνη είναι η Ευρώπη. Με την ορθή αυτή λογική έπρεπε όχι μόνο να ενδιαφερθεί η Ε.Ε. συνολικά για τους εξοπλισμούς, αλλά και την αναλογία σε προσωπικό που ασχολείται με την ασφάλεια των συνόρων της Ε.Ε. Αυτό είναι η αλήθεια, το δίκαιο και το σωστό, αλλά η Ευρώπη κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Αντίθετα εισέπραττε και εισπράττει τεράστια ποσά από εμάς δια την ασφάλειαν, κατ’ επίφασιν, των συνόρων της.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το θεωρώ απίθανο, να πιστεύει κανείς ότι οι προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις εγένοντο αποκλειστικά για την κάλυψη βασικών αναγκών των. Οι προμήθειες εγένοντο και με τον τρόπο που εγένοντο, βέβαια πάντα σκόπιμα απούσα η Στρατιωτική Ηγεσία, με κριτήριο το μέγεθος της προμήθειας (μίζας) ή και άλλων λόγων των μεσαζόντων και τίποτε άλλο. Απόδειξη απλή, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις φορτώθηκαν πολεμικά μέσα και υλικά, δισεκατομμυρίων, τα οποία ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν, είτε ως άχρηστα, είτε ως ακατάλληλα για την ελληνική πραγματικότητα.
ΤΡΙΤΟΝ: Τα τελευταία χρόνια, επειδή οι καιροί είναι κρίσιμοι και επικίνδυνοι, για τους «μακροχέρηδες» του συστήματος, και δύσκολη φαίνεται να είναι η «μίζα», έχει σταματήσει σχεδόν κάθε μορφής προμήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμη και βασικών αναγκών λειτουργίας. Άρα αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος Έλληνας γιατί εγένοντο οι προμήθειες και πώς εγένοντο.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η ανασυγκρότηση των περίφημων Ελληνικών Στρατιωτικών εργοστασίων, ανακατασκευής, επισκευής, συντήρησης, ακόμη και εξαγωγής πολεμικού υλικού και μέσων. Προσωπικό υπάρχει, οι μακράς διαρκείας θητείας οπλίτες που περνούν το 35 έτος της ηλικίας των και δεν μπορούν να είναι μάχιμοι οπλίτες, να τοποθετούνται στα Στρατιωτικά εργοστάσια, αφού προηγουμένως υποστούν μια σύντομη, ανάλογα με το αντικείμενο εκπαίδευση. Βέβαια η ανασυγκρότηση των Στρατιωτικών Εργοστασίων, φαντάζει σαν  όνειρο όχι  γιατί δεν μπορούν να γίνουν, αλλά διότι φοβούμαι τον πόλεμο των εμπόρων προμηθείας πολεμικού υλικού και το κομματικά διεφθαρμένο κράτος, που δεν είναι σε θέση ν’ αντιληφθεί και να υπερασπιστεί τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει στο άμοιρο πολιτικά αυτό κράτος. Εάν δε αυτό συνδυασθεί, με αύξηση της θητείας κατά έξη μήνες και παράλληλα να καλούνται να υπηρετήσουν θητεία κανονική και όσοι αλλοδαποί έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και έχει περάσει πενταετής χρόνος παραμονής της οικογενείας των στην Ελλάδα, θα υπάρξει ένα τεράστιο όφελος, όχι μόνο στην ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ιδίως στον Οικονομικό προϋπολογισμό της χώρας. Αυτό θα βοηθήσει επιπλέον τους αλλοδαπούς αυτούς, ν’ αποκτήσουν, κατά κάποιο τρόπο, Ελληνική συνείδηση. Να θυμάστε ότι κάποτε το ΝΑΤΟ παράγγελνε πυρομαχικά, στα Ελληνικά Πυριτιδοποιεία, για τις ανάγκες του , προτού έλθει η λαίλαπα της προοδευτικής νοοτροπίας και διαλύσει τα πάντα. Ασφαλώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν νοικοκυριό, μόνο που εδώ δεν χρειάζονται χρήματα, παρά μόνο πολιτική βούληση.
            Τελειώνοντας τους προβληματισμούς μου, εις ότι αφορά μόνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχω να επισημάνω ότι: Η λεηλασία του χρήματος που προορίζετο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από το υστέρημα του Ελληνικού λαού άρχισε από τότε που η πολιτική εξουσία των Ενόπλων Δυνάμεων κατήργησε δια νόμου από την διεύθυνση Προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Διευθυντή ταξίαρχο ή Υποστράτηγο και τον αντικατέστησε με κομματικό πολίτη της εκάστοτε Κυβέρνησης. Και το αξιοσημείωτο στο θέμα αυτό είναι ότι ο κάθε νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας που τοποθετείτο, έφερνε και τον δικό του Διευθυντή Προμηθειών. Αυτό  μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας γιατί εγένετο και συντηρείται δυστυχώς μέχρι σήμερα.  Η κατάσταση αυτή πρέπει άμεσα να σταματήσει.
   Από τα αναφερθέντα στοιχειωδώς στο παρόν κείμενο, καταφαίνεται πλέον ότι, το βασικό αίτιο της κακοδαιμονίας στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, της σπατάλης, της υπεξαίρεσης του Δημοσίου χρήματος και της  μη ικανοποιήσεως των Στρατιωτικών αναγκών, είναι η αμαρτωλή ΓΔΑΕΕ.
ΕΡΩΤΗΜΑ προς τον νέο ΥΕΘΑ:
  Θα συνεχίσει να υπάρχει ΓΔΑΕΕ με νέο έμπιστο δικό του; ή θα επαναφέρει την διεύθυνση προμηθειών στην φυσιολογική της κατάσταση με προϊστάμενο Στρατιωτικό [ταξίαρχο ή Υποστράτηγο] ,όπως είναι όλες οι Διευθύνσεις των Ενόπλων Δυνάμεων; Υπ’ όψη του κ. ΥΕΘΑ, από τους Γενικούς Διευθυντάς της ΓΔΑΕΕ, ένας είναι κατάδικος , ένας υπόδικος-προφυλακισμένος και δύο ακόμη υπόδικοι. [εφημ. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»της 8-2-15].
«Η ΑΡΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου