Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

3.Δέκα προϊόντα που τρώγονται μετά τη λήξη τους!Έ, τώρα μην το πάρετε ‘’τοις μετρητοίς’’ για όλα.
Εκτός και εάν έχει πέσει μεγάλη πείνα…
    Κάθε χρόνο πετιούνται στα σκουπίδια περίπου 1,3 τρις τόνοι φαγητού παγκοσμίως, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η σπατάλη δεν επιβαρύνει μόνο την οικονομία αλλά και το περιβάλλον αφού γίνεται μεγάλη σπατάλη νερού, γης και ενέργειας. Τα τρόφιμα όμως που καταλήγουν στα σκουπίδια δεν είναι κατ’ ανάγκη χαλασμένα καθώς υπάρχουν τροφές, τυποποιημένες και μη, τις οποίες μπορούμε να τις καταναλώσουμε ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης. Δείτε λοιπόν στη συνέχεια τη λίστα…
1. Σοκολάτα, αφού η ζάχαρη που περιέχει λειτουργεί ως συντηρητικό. Είναι δυνατόν να έχει μείνει σοκολάτα ?????? Μερικές, διατηρούνται . ΟΧΙ ΟΛΕΣ πάντως.
2. Κέτσαπ, αφού διατηρείται μέχρι και έναν χρόνο μέσα στο ψυγείο ή, αν είναι κλειστή, σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Μπορεί και να είναι έτσι.
3. Γιαούρτι, που διαρκεί μέχρι και 6 εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Αν υπάρχει αλλοίωση στην απιφάνεια, αυτή αφαιρείται και καταναλώνεται το υπόλοιπο. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν ‘’ευεργετικές παρενέργειες’’ το λιγώτερο…
4. Σκληρά τυριά, αν δεν μυρίζουν είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Αν έχουν αλλοίωση στην επιφάνεια, αφαιρείται και καταναλώνεται. Φροντίστε το Νοσοκομείο να είναι κοντά και να διημερεύει…
5. Γάλα, αν δεν μυρίζει περίεργα και δεν έχει πήξει, τότε είναι εντάξει προς κατανάλωση. Λέμε τώρα…. Αν δεν το βράσετε και δεν κόψει, καλό είναι.
6. Αυγά, τα ελέγχουμε με ένα μπολ με νερό. Αν βυθίζονται, είναι εντάξει. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν αλλοιωθεί. Κατάλληλα για πολιτικούς.
7. Ψωμί,  αν δεν έχει μούχλα, το ζεσταίνουμε και το καταναλώνουμε. Πολύ μεγάλη πείνα…
8. Ρύζι και μακαρόνια, ελέγχουμε το προϊόν και το μαγειρεύουμε με ασφάλεια. Αφού βγάλουμε πρώτα τα μυγάκια…
9. Μέλι, διατηρείται για χρόνια και αν έχει κρυσταλλώσει το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί και το καταναλώνουμε. Αυτό, σίγουρα ΝΑΙ.
10. Ξηροί καρποί, διατηρούνται σε υφασμάτινη σακούλα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Μπορεί και να ‘’φυτρώσουν’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου