Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

9.Καμμένος: Άμεσα η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις σε ΕΔ



9.Καμμένος: Άμεσα η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις σε ΕΔ
    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι σε πρώτη φάση θα δοθούν άμεσα οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των ένστολων ( ποιών ‘’ενστόλων’’ ρε καλαμάκα ? )
    «Είναι δέσμευση της κυβέρνησης-το επαναλαμβάνω από εδώ, από το ΑΤΑ-να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων... για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη», ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στην έδρα της 1ης Στρατιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λάρισα και την 110 ΠΜ.
    Απαντώντας για το αν θα δοθεί εφάπαξ ή τμηματικά, διευκρίνισε ότι «θα δοθεί, καταρχήν, η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα. Και με δόσεις ελπίζω, που θα τις καθορίσουμε πολύ σύντομα - θα ολοκληρώσει η Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου - να δίνουμε και όλα τα αναδρομικά, ένα μέρος κάθε μήνα».
    «Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων», πρόσθεσε και αναφέρθηκε και στην απόφαση να δοθεί το επίδομα της παραμεθορίου που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.
    Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «τις επόμενες ώρες, στο Eurogroup, έχουμε μία μάχη. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα ενωμένη με έναν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν πλέον να αντιπολιτεύονται σε μία εθνική προσπάθεια θα πετύχουμε το λογικό. Γιατί αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι το λογικό, δηλαδή να εφαρμοστεί η Δημοκρατία. Οι πολίτες να επιλέγουν την πολιτική την οποία θέλουν να ασκηθεί από μία εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα, προκειμένου η πορεία της χώρας με ένα νέο πολιτικό σύστημα και με μία νέα πολιτική πρακτική να σταματήσει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, να σταματήσει την ανεργία, την εσωτερική υποτίμηση και τα λουκέτα».
    Ακόμη, μίλησε για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ και ερωτηθείς αν θα υπάρχει κέντρο της και στη Λάρισα, ανέφερε ότι υπάρχει στο σχεδιασμό. «Θα αρχίσει από το Λουτράκι, από το Μηχανικό του Λουτρακίου, θα προχωρήσει στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην συνέχεια μάλλον στη Λάρισα θα υπάρχει μια μεγάλη μονάδα. Ήδη μιλήσαμε με τους Περιφερειάρχες (… ) Γνωρίζετε καλά εδώ στη Λάρισα, ότι η ΜΟΜΑ ήταν εκείνη η μονάδα που είχε χτίσει τα περισσότερα ορεινά χωριά, τους δρόμους, αλλά και τα νησιά», είπε και εξέφρασε την ελπίδα του «η πρώτη ΜΟΜΑ να είναι έτοιμη στους πρώτους έξι μήνες».
    Κατά τις επισκέψεις του, ο κ. Καμμένος εγκαινίασε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων. «Πριν από λίγο, εγκαινιάσαμε ένα κορυφαίο έργο για την Πολεμική Αεροπορία, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, από εδώ, από τη Λάρισα, μαζί με το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Με ένα υπερσύγχρονο σύστημα, θα ελέγχεται το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας, τώρα στο ΑΤΑ, αργότερα στην 110 Π.Μ. Η Λάρισα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα δεύτερο Πεντάγωνο, ένα δεύτερο Στρατηγείο και θα παραμείνει έτσι», υπογράμμισε.
    Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, ο Βουλευτής Λάρισας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου